‘Alle nieuwe iPhones krijgen True Tone display’

‘Alle nieuwe iPhones krijgen True Tone display’

Alle nieuwe iPhones die Apple dit jaar uit gaat brengen, krijgen een scherm met een betere kleurweergave. Naar verwachting kondigt Apple dit jaar drie nieuwe smartphones aan: de iPhone 7S, de iPhone 7S Plus en de iPhone 8.

De iPhone 8 zal het enige toestel zijn dat een OLED-scherm met True Tone-display krijgt. De overige smartphones krijgen wel dezelfde techniek, maar dan in lcd-variant.

Nieuwe iPhones hebben beter scherm

Alle nieuwe iPhones krijgen een scherm met een betere kleurweergave. Daarvoor wil Apple gebruikmaken van een nieuwe techniek: True Tone. Dat schrijft MacRumors op basis van voorspellingen van de bekende investeringsbank Barclays.

De iPhone 7S, de iPhone 7S Plus en de iPhone 8 zullen allen een True Tone-display krijgen, maar alleen de iPhone 8 krijgt een OLED-display. True Tone wordt ontwikkeld door de Oostenrijkse producent AMS. Het gaat hier om een sensor die het omgevingslicht kan registeren. Op basis van die informatie wordt dan de kleurweergave van het scherm aangepast. Is er dus weinig licht, dan is er een goede kans dat je beeldscherm rood of geel kleurt, waardoor je een warmer beeldscherm krijgt.

9,7 inch iPad Pro

Er is al een model op de markt dat voorzien is van een True Tone display, de 9,7 inch iPad Pro. De techniek zorgt ervoor dat je iDevice weet hoe het omgevingslicht is. Sta je binnen in een donkere kamer, dan krijgt je een roder beeld. Als je buiten staat, is de kleur van het beeldscherm juist wat koeler en blauwer.

Daarmee lijkt de techniek een beetje op Night Shift. Het verschil is dat Night Shift de kleuren verandert op basis van de zonsondergang en zonsopkomst, terwijl de True Tone-displays juist werken op basis van omgevingslicht. Of je het verschil ziet, is maar de vraag. In veel gevallen zie je het verschil pas als je de functie uitzet.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general