Apple bestelt 70 miljoen OLED-schermen bij Samsung

Apple bestelt 70 miljoen OLED-schermen bij Samsung

Apple heeft bij Samsung 70 miljoen OLED-schermen voor de nieuwe iPhone 8 besteld. Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei. Samsung belooft tenminste 70 miljoen schermen te leveren, maar de fabrikant gaat haar best doen om nog meer schermen te kunnen leveren.

Het lijkt erop dat het aantal van 70 miljoen aan de lage kant is. Samsung houdt een optie op 95 miljoen schermen open, zodat de wachttijd voor de nieuwe iPhone af kan nemen. Eerder gingen er geruchten dat de iPhone 8 slechts in zeer beperkte oplage beschikbaar zou komen dit jaar.

70 miljoen OLED-schermen voor iPhone 8

Apple maakt dit jaar gebruik van de productietechnieken van Samsung. Het bedrijf zal het enige bedrijf zijn die de schermen gaat maken. Dit zal overigens alleen voor de iPhone 8 zijn. Eerder was nog onduidelijk hoeveel schermen Samsung gaat maken, maar volgens Nikkei zijn het er 70 miljoen voor dit jaar.

Toch is het goed mogelijk dat Apple tegen problemen aanloopt bij introductie van de iPhone 8. Mogelijk is een deel van de productie bestemd voor uitlevering in 2018, waardoor kopers toch lang op hun nieuwe iPhone 8 moeten wachten. Tegelijkertijd zegt Samsung misschien 95 miljoen OLED-schermen te kunnen leveren, als de vraag boven verwachting is. Een hoeveelheid van 70 miljoen lijkt aan de lage kant. Vorig jaar werden in een kwartaal tijd al 78 miljoen iPhones verkocht.

Vraag iPhone 8 hoger

De iPhone 8 krijgt een compleet nieuw design. Om die reden lijkt het erop dat de vraag veel hoger zal zijn dan het aanbod. Niet alle nieuwe iPhones krijgen een OLED-display. Om die reden zal het nieuwe toestel veel nieuwe kopers trekken. Naar verwachting wordt het een toetel met een 5,8 inch OLED-scherm Apple zou onder meer de homeknop en de schermranden onder handen nemen. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er met Touch ID zal gebeuren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general