‘Ontwerper eerste iPhone verlaat Apple’

‘Ontwerper eerste iPhone verlaat Apple’

Een vooraanstaande ontwerper van het designteam van Apple, verlaat het bedrijf na 21 jaar. Christopher Stringer werkte onder meer mee aan het ontwerp van de allereerste iPhone en iPad.

Het is onbekend waar de ontwerper nu gaat werken. Stringer werkte ruim 21 jaar voor Apple.

Onbekende ontwerper met grote invloed

Christopher Stringer is niet meteen een naam die in je opkomt als je aan de iPhone denkt. Toch heeft de ontwerper veel invloed gehad op het ontwerp van de iPhone. Hij werkte mee aan het ontwerp van de eerste iPhone en de eerste iPad. Daarnaast werkte Stringer ook mee aan het ontwerp van de Mac.

Daarmee is de kans groot dat je een apparaat thuis hebt liggen dat mede door Stringer ontworpen is. Hij was een vaste collega van Jony Ive. Welke mensen precies in het ontwerpteam van Ive werken, is tot nu toe altijd onbekend gebleven. Ive komt zelf nooit op het podium bij introductie van een nieuw toestel.

Het is niet duidelijk waarom Stringer precies Apple zal verlaten. Het designteam van Apple staat bekend als een zeer hechte divisie. Vorig jaar verliet ook Daniel Coster het team van Jony Ive al. Hij tekende even later een contract bij GoPro.

Ontwerpteam verandert behoorlijk

Het ontwerpteam van Jony Ive is er in een jaar tijd flink anders uit komen te zien. Een aantal leden vertrokken om bij andere bedrijven aan de slag te gaan. Daardoor moest Ive zelf de rol van Chief Design Officer overnemen. Ive was eerder verantwoordelijk voor alle dagelijkse management binnen Apple, maar die rol wordt tegenwoordig vervuld door Richard Howarth.

Ook rondom Ive is het niet geheel stil. Er doken vorig jaar geruchten op dat Jony Ive Apple zou willen verlaten. Deze geruchten bleken niet waar. Ive is nog steeds intensief betrokken bij het ontwerpen van Appleproducten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general