iOS 10.3.2 werkt weer op oudere toestellen

iOS 10.3.2 werkt weer op oudere toestellen

Goed nieuws voor de eigenaren van de iPhone 5 en de iPhone 5C. iOS 10.3.2 komt toch naar de oudere toestellen. Dat blijkt uit de tweede beta van de nieuwe versie, die eergisteren werd uitgebracht.

Uit de eerste beta konden we nog opmaken dat iOS 10.3.2 niet meer ondersteund werd voor 32-bit toestellen. Apple heeft dat probleem met de tweede beta inmiddels opgelost. Toch is de vreugde maar van korte duur: Apple stopt met de ondersteuning voor de verouderde iPhones bij de komst van iOS 11 in het najaar van dit jaar.

Ondersteuning iOS 10.3.2 voor iPhone 5 en iPhone 5C

iOS 10.3.2 kan weer geïnstalleerd worden op de iPhone 5 en de iPhone 5C. In de eerste betaversie was het niet mogelijk om nog langer updates te installeren op 32-bit toestellen. Onder meer de iPhone 5, iPhone 5C en iPad 4 zouden niet meer ondersteund worden. In de tweede beta worden de toestellen wel weer ondersteund.

Het fijne hieraan is dat de updates dus gewoon voor de toestellen te gebruiken zijn. Maar het is zeer waarschijnlijk wel de laatste update voor de toestellen. Hoogstwaarschijnlijk kiest Apple ervoor om in het najaar van 2017 de ondersteuning voor deze toestellen op te heffen.

iOS 11 alleen voor nieuwere toestellen

Binnenkort vindt het WWDC weer plaats er kondigt Apple een nieuwe versie van haar besturingssysteem aan. Het is zo goed als zeker dat Apple bij introductie van deze versie stopt met het ondersteunen van een aantal oudere toestellen. In dit geval gaat het om de iPhone 5, iPhone 5C en de iPad 4. Deze toestellen zijn namelijk 32-bit-toestellen, terwijl Apple mogelijk alleen nog 64-bit-toestellen gaat ondersteunen. Je hebt dus straks een extra reden om een iPhone 7S of iPhone 8 te kopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general