Man bouwt zelf iPhone 6s met Chinese onderdelen

Man bouwt zelf iPhone 6s met Chinese onderdelen

Stel: je bent wereldreiziger en geeft je geld liever uit aan reisjes dan aan een nieuwe iPhone. Scotty Allen kwam op allerlei plekken in de wereld en besloot in China op jacht te gaan naar tweedehands onderdelen om een iPhone 6s eigenhandig in elkaar te zetten.

Voor 300 dollar kreeg hij het voor elkaar om een eigen iPhone 6S te maken. Dat is de helft van de prijs die je normaal in de Apple Store betaalt. Toch was het voor Scotty goedkoper geweest om naar de winkel te gaan; hij had uiteindelijk voor 1000 dollar aan onderdelen ingekocht.

iPhone 6S met Chinese onderdelen

De iPhone 6S werd door Scotty zelf in elkaar geknutseld. Hij was daarvoor 1000 dollar aan Chinese onderdelen kwijt, waarvan hij er maar 300 dollar echt gebruikte. Daarnaast moest hij de onderdelen nog zelf in elkaar zetten. Allen wil aantonen dat je zonder technische kennis alsnog een telefoon in elkaar kan zetten.

De belangrijkste reden voor Scotty om dit te doen, is omdat hij gefascineerd was geraakt door de markten die in Shenzen, China te vinden zijn. Op de markt kwam hij onderdelen voor smartphones tegen. Daarmee is hij op het idee gekomen om zijn eigen iPhone te bouwen.

Kant en klaar onderdelen

De meeste onderdelen die Scotty gebruikte waren overigens al van tevoren geassembleerd. Zo kocht hij een kant en klaar logic board, inclusief vingerafdrukscanner. Die twee onderdelen zijn namelijk aan elkaar verbonden en alleen Apple kan die onderdelen inregelen.

Een geassembleerd moederbord kopen is een stuk gemakkelijker. Je hoeft daardoor niet zelf een flashgeheugenchip, Wi-Fi-chip en LTE-chip erop te solderen. In principe heb je vier onderdelen nodig: het moederbord, scherm, batterij en de behuizing. Voornamelijk het scherm beek een probleem voor Allen. Hij kocht per ongeluk een kapot scherm van een lokaal reparatiebedrijf. Mocht je meer willen weten over Scotty’s verhaal, bekijk dan onderstaande video.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general