Nieuwe iPhones krijgen 3GB werkgeheugen

Nieuwe iPhones krijgen 3GB werkgeheugen

Alle nieuwe iPhones die dit jaar worden aangekondigd, krijgen drie gigabyte werkgeheugen. Daarnaast kunnen alle smartphones sneller opgeladen worden aan de hand van een verbeterde Lightning-aansuiting.

Dat meldt de vooraanstaande analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. De analist beschikt doorgaans over uitstekende bronnen en heeft het vaak bij het rechte eind.

Nieuwe features voor nieuwe iPhones

Apple brengt dit jaar de iPhone 7S, de iPhone 7S Plus en een nieuwe iPhone, mogelijk de iPhone 8 of iPhone X op de markt. Het maakt niet uit welk model je aanschaft: alle modellen worden uitgerust met tenminste 3GB werkgeheugen. Voornamelijk voor eigenaren die liever een 4,7 inch iPhone 7S willen, is dat goed nieuws. Het huidige model beschikt nog over 2GB werkgeheugen, terwijl het Plus model wel al 3GB werkgeheugen heeft. De snelheid van het werkgeheugen neemt dus met 50 procent toe.

Naar verwachting krijgt ook de iPhone 8 tenminste 3GB werkgeheugen. Dit jaar wordt de iPhone 7S waarschijnlijk met dezelfde opslagcapaciteiten als vorig jaar uitgebracht: 32GB, 128GB en 256GB. Voor de iPhone 8 moet je meteen een goede keuze maken: of kiezen voor het goedkopere 64GB-model, of het duurste 256GB model. Een tussenweg verdwijnt.

Safari als graadmeter

Vooral in Safari kun je goed merken hoeveel RAM je in je telefoon hebt. Als je meerdere pagina’s hebt geopend, worden deze op een iPhone met meer werkgeheugen niet opnieuw geladen, terwijl dat bij oudere iPhones wel het geval is. Het werkgeheugen zorgt er daarnaast voor dat apps sneller laden.

Quick Charge, maar dan op Lightning

Verder krijgen alle nieuwe iPhones de mogelijkheid om het toestel snel op te laden. Dat gaat middels dezelfde Lightning-aansluiting als die je nu hebt, maar dan via Type-C Power Delivery. Bovendien krijgt de iPhone 8 een grotere batterij. Ming-Chi Kuo rept geen woord over een mogelijke manier om draadloos op te laden. Eerder dit jaar deed hij die voorspelling wel.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general