Nieuwe medische feature iPhone 8: diabetes sensor

Nieuwe medische feature iPhone 8: diabetes sensor

De nieuwe iPhone 8 krijgt er mogelijk een nieuwe feature bij: de smartphone kan de bloedsuikerspiegel van de gebruiker meten. De iPhone heeft al vele gezondheidsapps. Volgens de filosofie van Apple staat de telefoon het dichtst bij ons. Omdat we de smartphone toch de hele dag meedragen, kan het apparaat ook inzicht geven in onze medische omstandigheden.

Apple kwam drie jaar geleden al met de Gezondheidsapp en fitness trackers. Volgens Amerikaanse bronnen zou Apple bij de ontwikkeling van de iPhone 8 werken aan meer technische, medische snufjes.

Diabetes sensor in iPhone 8

Amerikaanse bronnen zeggen dat een mogelijke nieuwe feature in de iPhone 8 een diabetes-test sensor zal worden. Steve Jobs was er vijf jaar geleden al mee begonnen en nu zou Apple inderdaad van plan zijn om deze feature in de volgende iPhone uit te brengen. Als de fabrikant dat inderdaad doet, is er sprake van een medische doorbraak.

Uit bronnen blijkt dat Apple een medisch team van specialisten en techneuten heeft ondergebracht in een kantoor in Palo Alto, vlakbij het hoofdkantoor van Apple. Apple zou met de nieuwe methode de bloedsuikerspiegel steeds kunnen monitoren, zonder dat daarvoor steeds bloed moet worden geprikt.

Medische features in iPhone

De iPhone heeft al een flink aantal medische functies en de komende jaren zou Apple dit willen uitbreiden. Door een techniek van Leman Micro Devices zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn de bloeddruk te meten. Daarnaast zou de nieuwe iPhone ook de lichaamstemperatuur, het zuurstof in het bloed, de hartslag en de ademhaling kunnen meten. Of deze techniek in de iPhone 8 zit, is nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval weten we dat Apple de feature nog grondig test. De nieuwe iPhones worden in september 2017 verwacht. Dan weten we wat er waar is van de geruchten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general