‘Zoek mijn iPhone’ vindt 100 gestolen toestellen terug

‘Zoek mijn iPhone’ vindt 100 gestolen toestellen terug

De functie ‘Zoek mijn iPhone’ heeft zijn nut bewezen in het afgelopen paasweekend. Tijdens dit weekend werd in Amerika het populaire muziekfestival Coachella gehouden. Tijdens het festival werden zo’n 100 smartphones gestolen.

Zoek mijn iPhone vond de smartphones snel weer terug. Al snel bleek dat alle signalen naar één zakkenroller leidden. De man had 100 smartphones bij zich.

Zoek mijn iPhone vindt iPhones terug

Volgens de Amerikaanse politie gaat het om een Amerikaanse man uit New York. Hij was naar Coachella in Zuid-Californië afgereisd om zo 100 iPhones te stelen. Het ging niet alleen om iPhones, maar ook nog tal van andere smartphones.

Al snel kregen de bezoekers van het festival door dat de toestellen niet meer in hun bezit waren. Daarop besloten de gebruikers ‘Zoek mijn iPhone’ in te schakelen. Een politiemedewerker zegt dat de gebruikers inderdaad apps gebruikten om de smartphones terug te vinden. Alle eigenaren kregen hetzelfde signaal, waarbij bleek dat het toestel steeds naar een man wees.

Zakkenrollende iPhone dief gearresteerd

Festivalbezoekers leidden het signaal terug naar de verdachte. Daar werd hij vastgezet door het beveiligingspersoneel en vervolgens gearresteerd. De politie maakt bekend dat het om de 36-jarige Reinaldo de Jesus Henao gaat en publiceerde bovenstaande foto’s. Volgens de politie wezen zoveel signalen naar een persoon, dat buiten kijf stond dat hij 100 smartphones had gestolen. Mede doordat de persoon zich verdacht opstelde en met een rugzak liep, verraadde hij zichzelf.

De iPhone-gebruikers hielpen daarnaast ook hun vrienden met een Android-smartphone aan de hand van ‘Zoek mijn iPhone’.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general