3 dingen die niet waar zijn over de batterij van je iPhone

3 dingen die niet waar zijn over de batterij van je iPhone

Je hoort het steeds vaker: goedbedoelde adviezen om de batterij van je iPhone zolang mogelijk mee te laten gaan. Veel van deze adviezen zijn echter ouderwets en dus achterhaald.

Over hoe je de batterij het beste mee kunt laten gaan, heerst veel onduidelijkheid. Dat komt vooral doordat er de afgelopen jaren flink wat misverstanden de wereld in zijn gebracht over hoe de batterij van een smartphone werkt. Een smartphone is slimmer dan je denkt en dat geldt dus ook voor de batterij.

Luie batterij

Veel mensen denken dat je een batterij lui maakt als je deze tussentijds oplaadt. Met andere woorden: je moet de iPhone eerst volledig leeg laten lopen en dan weer op laten lopen. Het is inderdaad zo dat dit bij sommige telefoons het geval is. Maar dit misverstand komt uit het tijdperk van de oude dumbphones. De meeste smartphones hebben tegenwoordig een Lithium-ion-accu. Deze accu’s hebben er geen last van als ze tussentijds worden opgeladen.

Je kunt je iPhone, iPad of MacBook dus met een gerust hart op ieder moment een beetje bij opladen, zonder dat dit ten koste gaat van je batterij.

Volledig opladen

Veel mensen geven het advies om je smartphone de eerste keer volledig op te laden voordat je ermee aan de slag gaat. Het is een leuk advies, maar voegt niets toe aan de levensduur van je batterij. Je kunt net zo goed meteen met je nieuwe iPhone aan de slag gaan. Eens per maand volledig leeg laten lopen en opladen is wel een goed idee. Op die manier wordt de batterij volgens Apple gekalibreerd.

Doorladen

Tenslotte wordt er regelmatig op fora gediscussieerd: je moet de iPhone niet ’s nachts aan de lader leggen, want dan kun je de smartphone doorladen. Een smartphone is smart. Hij weet dus precies wanneer de batterij vol is. Daar stopt het dan ook. Elke nacht je iPhone opladen is wel een slecht idee: daardoor krijg je meer laadcycli en gaat je batterij minder lang mee.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general