‘iPhone 8 krijgt andere beeldverhouding’

‘iPhone 8 krijgt andere beeldverhouding’

De iPhone 8 krijgt een andere beeldverhouding dan alle andere iPhones die Apple ooit heeft gemaakt. In navolging van Sony komt Apple nu ook met een 18,5:9-beeldschermformaat, zo is het laatste gerucht.

Daardoor moeten ontwikkelaars ervoor zorgen dat hun apps op het nieuwe scherm passen. Deze problemen doen denken aan het moment dat de iPhone 6 uitkwam. Toen verschenen er zwarte balken op het scherm, omdat nog niet alle apps klaar waren voor het grotere scherm. Mogelijk gebeurt dat met de iPhone 8 straks nog een keer.

iPhone 8 in 18:9

De iPhone 8 krijgt mogelijk een andere, nieuwe schermverhouding. Tot nu toe hadden alle iPhones een beeldverhouding van 16:9, maar de iPhone 8 krijgt waarschijnlijk een beeldschermformaat van 18,5:9. Dat meldt de Chinese nieuwssite Economic Daily News (EDN). De website heeft de laatste tijd veel geruchten over de iPhone 8 voor ons klaar.

De nieuwe verhouding als gerucht klinkt logisch. Smartphonemarkers als Samsung en LG gingen Apple al voor. Mogelijk wordt het een nieuwe standaard, vooral omdat de iPhone 8 mogelijk net zo edge-to-edge wordt als de Samsung Galaxy S8. Apple lijkt er dus de voordelen van in te zien. Bovendien kunnen gebruikers dan twee apps tegelijkertijd gebruiken. De verwachting is namelijk dat Apple tijdens de WWDC aanstaande maandag iOS 11 zal introduceren. In dat nieuwe besturingssysteem zit mogelijk de splitscreen-mogelijkheid verwerkt.

De nieuwe beeldverhouding heeft wel een nadeel voor ontwikkelaars. Zij moeten hun apps bijwerken, net als toen het geval was bij de iPhone 6. Doen ontwikkelaars dat niet (op tijd), dan verschijnen er zwarte balken en bovendien een gezoomde app op het scherm. Er is bovendien nog veel onduidelijk over de iPhone 8. Het toestel wordt mogelijk pas in september gepresenteerd en verkocht. Voornamelijk de Touch ID-sensor is nog een moeilijk punt. Eerder werd er gemeld dat deze niet in het scherm verwerkt zit, maar uit latere geruchten blijkt dat het Apple mogelijk wel gelukt is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general