Twee minuten niet je iPhone gebruiken tijdens Dodenherdenking

Twee minuten niet je iPhone gebruiken tijdens Dodenherdenking

Diverse providers en het Nationaal Comité 4 en 5 mei roepen op om je iPhone tijdens de Dodenherdenking op 4 mei om 20:00 twee minuten lang niet te gebruiken. Tegenwoordig chatten we 24 uur per dag, spelen we games en zijn we de hele avond bezig met de iPhone, maar tijdens Dodenherdenking is dat niet gepast.

Daarom roepen de Nederlandse mobiele providers op om je iPhone twee minuten lang niet te gebruiken tijdens Dodenherdenking. De bedoeling is dat je tijdens het herdenken zo weinig mogelijk afleiding hebt.

Herdenken doe je zonder iPhone

Twee minuutjes stil zijn tijdens Dodenherdenking lukt de meeste lezers nog wel. Toch zijn er behoorlijk wat mensen die toch stiekem op hun iPhone kijken tijdens de herdenking. Zo wordt er bijvoorbeeld nog even gekeken of er nieuwe berichtjes zijn en of Twitter wel echt stil is tijdens de herdenking.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vindt dat niet kunnen. Daarom werkt het Comité samen met de Nederlandse providers, smartphonefabrikanten. Het Nationaal Comité vindt dat smartphonegebruikers hun telefoon niet moeten gebruiken tijdens het herdenken.

Providers werken samen

De volledige aandacht moet op het herdenken liggen, zo vinden toestelfabrikanten Fair Phone en Samsung. Mobiele providers KPN, T-Mobile, Vodafone, Tele2, Telfort, Ben en Simyo roepen je om je iPhone 2 minuten lang niet te gebruiken tijdens de herdenking. De initiatiefnemers willen dat je respect toont voor de mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor ons zijn omgekomen. Tijdens 1940-1945 was vrijheid voor ons land niet vanzelfsprekend.

Je iPhone op stil zetten

Je kunt je iPhone op de verschillende manieren stil krijgen: door de mute-knop aan de zijkant over te halen of door naar het Bedieningspaneel te gaan (swipe omhoog). Daar druk je op de ‘Niet Storen’-functie. Is de verleiding toch te groot? Dan kun je de iPhone altijd nog helemaal uitschakelen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general