‘iOS 11 krijgt slimmere energiebesparing’

‘iOS 11 krijgt slimmere energiebesparing’

Het nieuwe besturingssysteem van Apple, iOS 11, krijgt een slimmere manier om met energie om te gaan. Apple zou nieuwe functies willen introduceren om te voorkomen dat gebruikers van iDevices last hebben van een lege accu.

De energiebesparingsfunctie zou een stuk uitgebreider worden. Zo zou de functie binnenkort het gedrag van de gebruiker en van de locatie kunnen leren, waardoor de iPhone beter in staat is met de batterij om te gaan.

Besparingsmodus iOS 11

De mogelijkheid om op je batterijniveau te besparen, is niet nieuw. Die functie bestaat al sinds de release van iOS 9. Je moet de functie zelf in- en uitschakelen. In iOS 11 zou dat straks niet meer nodig zijn. Het besturingssysteem schakelt de functie dan zelf in als je bijvoorbeeld van huis gaat en nog maar weinig batterij over hebt.

De nieuwe functie kijkt niet alleen naar het gedrag op de iPhone, maar ook waar je bent. Op dit moment is de energiebesparingsfunctie van de iPhone en iPad nog erg basis. De functie maakt het scherm weliswaar donkerder, schakelt visuele effecten uit en stopt processen op de achtergrond, maar erg slim is de functie nog niet. Apple zou werken aan een nieuwe functie voor iOS 11, waarmee je gemakkelijker energie kunt besparen op je telefoon. Hoe Apple die functie precies voor zich ziet, is nog niet duidelijk.

Apple heeft wel genoeg mogelijkheden om de functie te verbeteren. Het bedrijf heeft de iPhone een flink aantal sensoren meegegeven, waardoor het mogelijk is de data uit te lezen. De IPhone weet dus wanneer je Bluetooth gebruikt, of wanneer je de smartphone op zijn kop op de tafel hebt liggen. Op die momenten ververst de iPhone geen nieuwe notificaties.

iOS 11

iOS 11 wordt op 5 juni aan het grote publiek getoond tijdens het WWDC. De nieuwe versie zou mogelijk ook ondersteuning krijgen voor groepsgesprekken op FaceTime, een slimmere spraak assistent en nieuwe Emoji.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general