iPhone verkopen dalen door geruchten iPhone 8

iPhone verkopen dalen door geruchten iPhone 8

De verkoopcijfers van de iPhone vallen tegen, mede doordat er veel meer geruchten op gang zijn gekomen over de komst van de iPhone 8. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar verkocht Apple licht minder iPhones in vergelijking met diezelfde periode vorig jaar. Apple verkocht er eerst 51,2 miljoen en nu 50,8 miljoen. Dat is één procent minder dan vorig jaar.

Apple-voorman Tim Cook stelt dat de geruchten rondom de nieuwe iPhone 8 de oorzaak zijn. De berichten zouden ervoor zorgen dat minder mensen nu een iPhone kopen en daarmee wachten totdat de iPhone 8 uit is.

Geruchten iPhone 8 in vroeg stadium

Volgens CEO Tim Cook is er ‘een pauze te zien in de aanschaf van iPhones’. Dat antwoordde hij na vragen van een analist, die in het publiek zat. Apple maakte deze week de kwartaalcijfers bekend. “Volgens ons komt dit door de behoorlijk vroege en frequente berichtgeving over de nieuw iPhone.”

Cook stelt dat de geruchten over een toekomstige iPhone ervoor zorgen dat mensen nu minder vaak een iPhone 7, iPhone 7 Plus of iPhone 6S kopen. Consumenten zouden willen wachten tot september, om te zien wat Apple dan voor ons in petto heeft.

Het is niet nieuw dat Apple last heeft van tegenvallende verkoopcijfers voor de iPhone. Dat gebeurt bijna ieder jaar, naarmate er meer geruchten over een nieuw toestel uitkomen. In deze periode vorig jaar, waren de iPhone 7 en iPhone 7 Plus nog nieuw. Daardoor kochten meer mensen het toestel. Nu is het toestel ruim een half jaar oud en nemen de geruchten over de veel luxueuzere iPhone 8 de overhand. Met de eerstekwartaalcijfers van dit jaar kunnen we ook stellen dat de iPhone (RED) Edition niet zo’n succes is als eerder gehoopt. Apple heeft overigens niet minder omzet door de verkoop van iPhones gedraaid. Het bedrijf verhoogde de prijzen van de smartphones, waardoor de omzet steeg.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general