‘Apple patenteert water uitlatende iPhone’

‘Apple patenteert water uitlatende iPhone’

Er is een nieuw patent opgedoken waarin te zien is dat een toekomstige iPhone water uit kan laten, aan de hand van geluid door de speakers. Het patent is afkomstige van Apple, maar dat betekent niet dat het nieuwe patent meteen wordt doorgevoerd op een van de nieuwe iPhones, die mogelijk in september dit jaar worden aangekondigd.

Patent op functie iPhone

Het nieuwe patent is vorige week al door United States Patent and Trademark Office gepubliceerd. In de patent is te zien dat Apple een functie heeft ontworpen waarmee de kans dat de iPhone te maken krijgt met waterschade, kleiner wordt. Daarmee blijft de iPhone beter droog en kunnen de onderdelen aan de binnenkant van het toestel minder snel beschadigd raken.

Het idee bestaat uit twee delen. Dit is op basis van het scherm. In het zogenaamde hydrofobe gedeelte wordt het binnendringen van een vloeistof tegen gegaan. Dit werkt waterafstotend. Vervolgens hebben we het hydrofiel gedeelte. Dit gedeelte zorgt ervoor dat het water dat in de iPhone zit, wordt uitgestoten via de speaker van de iPhone.

Dat werkt als volgt: aan de hand van sensoren weet de iPhone dat er water in de smartphone zit. Vervolgens spelen de speakers een bepaalde toon af. Die toon kan het water vinden en vervolgens aan de hand van het geluid, het water verwijderen. Dit proces gaat zo snel, dat de kans dat de iPhone stukgaat door waterschade, aanzienlijk wordt verkleind.

Water is Apple’s grootste vijand

In ieder geval is vrijwel zeker dat de nieuwe functie nog niet in de komende iPhone 8 al te vinden is. Bovendien gebeurt het wel vaker dat Apple een functie patenteert, die we pas jaren later of helemaal niet terugzien. De methode bestaat al op de huidige Apple Watch Series 2. Onder de noemer ‘Eject Water Mode’ kan door middel van geluid water uit de speakers worden gehaald.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general