Apple bevestigt WWDC op 5 juni

Apple bevestigt WWDC op 5 juni

Apple heeft uitnodigingen naar de pers gestuurd voor de opening van het World Wide Developer Conference (WWDC) in San Jose (Californië). Eerder werd er al vanuit gegaan dat Apple op die dag nieuwe software aan ontwikkelaars en de pers wil tonen.

De aankondigingen vinden plaats op 5 juni om 19:00 Nederlandse tijd. Het was al lang bekend dat Apple deze datum zou kiezen, want het stond al lang in de agenda van Apple zelf.

WWDC dit jaar op 5 juni

Dit jaar vindt het WWDC plaats op 5 juni. Om 19:00 Nederlandse tijd worden de ontwikkelaars en de media bijgepraat over welke koers Apple voornamelijk op softwaregebied wil gaan voeren. Zo zal het bedrijf onder meer onthullen welke nieuwe functies we kunnen verwachten voor iOS 11, tvOS, watchOS en macOS.

Later die week worden doorgaans de eerste betaversies als developer preview uitgeleverd, waardoor ontwikkelaars alvast aan de slag kunnen met het gereedmaken van hun apps voor het nieuwe besturingssysteem. Naar verwachting komt de nieuwe software dan aan het eind van de zomer, begin van de herfst uit. De eerste ontwikkelaars hebben inmiddels bericht gehad dat zij zijn ingeloot om bij het event aanwezig te zijn. Goedkoop is dat overigens niet: een kaartje kost 1600 dollar om een week lang bij de sessies te mogen kijken. De maandagavond is doorgaans het meest interessant, want dan toont Apple haar nieuwe functies.

Locatie WWDC

Dit jaar ligt de locatie van de Keynote dichterbij Cupertino, waar het hoofdkantoor van Apple staat. Het gaat om het McEnery Convection Center in San Jose (Californië). Daar vinden ook alle andere workshops en evenementen plaats. Normaal gebeurde dit in San Francisco, maar voor engineers is het gemakkelijker om zo meer tijd door te brengen op de conferentie. De capaciteit van beide locaties is ongeveer hetzelfde. Het zal mogelijk niet alleen over software gaan: eerdere geruchten gingen over de komst van een Siri-speaker en nieuwe iPads.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general