Goldman Sachs bevestigt: ‘iPhone 8 duurste toestel ooit’

Goldman Sachs bevestigt: ‘iPhone 8 duurste toestel ooit’

De iPhone 8 wordt het duurste toestel dat Apple ooit heeft gemaakt. Een analist van Goldman Sachs heeft een voorspelling gedaan op basis van prijzen in het verleden. De iPhone 8 wordt de duurste iPhone ooit, zo stelt de analist.

Daarnaast heeft analist ook gekeken naar de prijzen van de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus.

iPhone 8 wordt heel erg duur

Al een tijdje gaan er geruchten over de nieuwe iPhone 8. Eerder waren er ook al geruchten dat de iPhone 8 mogelijk de duurste iPhone ooit zou worden. Dat de prijs omhoog gaat, lijkt logisch. Apple gaat de iPhone 8 een compleet nieuw design met een heleboel nieuwe, innovatieve functies geven.

Bovendien gaat het hier om de tiende verjaardag van de iPhone. Dat moet goed gevierd worden. Maar de consument moet flink in de buidel tasten om de nieuwe smartphone in handen te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Simona Jankowski van Goldman Sachs. De verwachtingen waren al dat de smartphone behoorlijk prijzig zou worden, maar Jankowski tilt ‘duur’ naar een heel nieuw niveau.

Volgens de analiste gaat het instapmodel iPhone 8 al duizend euro kosten. Voor het model met 256 GB opslaggeheugen betaal je dan 1100 euro. Dat is dezelfde prijs als die Apple nu rekent voor de iPhone 7S Plus met 256GB opslaggeheugen.

Hoge prijs voor iPhone 8

De iPhone 8 heeft dus een behoorlijk hoge prijs. Dat komt doordat de iPhone allerlei nieuwe, duurdere onderdelen krijgt. Het kost Apple dus meer geld om de toestellen te maken. In vergelijking met de iPhone 7 krijgen we een 5,8 inch OLED-scherm (35 euro duurder), dunnere schermranden, een 20 dollar duurdere 3D-camera, sneller geheugen a 16 dollar, een nieuwe A11 processor, geïntegreerde homeknop en biometrische versleuteling.

Het nieuwe, standaardmodel krijgt 128GB opslaggeheugen. Verder kun je kiezen voor 256GB. Een ander model met 64GB opslaggeheugen is er niet. De iPhone 7S en iPhone 7S Plus gaan mogelijk 649 dollar en 769 dollar kosten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general