Apple stopt met reparatieprogramma iPhone 5

Apple stopt met reparatieprogramma iPhone 5

Apple heeft de stekker uit het reparatieprogramma voor de iPhone 5 getrokken. Het is een veel voorkomend probleem: een haperende powerknop. Apple bood een tijd lang de mogelijkheid dit probleem gratis te laten verhelpen.

Inmiddels is de iPhone 5 verouderd en heeft Apple het programma stopgezet. Je kunt dus niet meer zonder meer terecht bij Apple om het probleem gratis te laten verhelpen. Drie jaar na de start van het programma, stopt het bedrijf ermee.

Problemen met iPhone 5

De iPhone 5 werd in 2012 geïntroduceerd. Al snel werd duidelijk dat de sluimerknop bovenop het toestel problemen had. Na een tijdje gebruik was het mogelijk dat de knop haperde of het helemaal niet meer deed. Daardoor kon de iPhone 5 niet zomaar uitgezet worden. Voornamelijk de iPhone 5-toestellen die tussen 2012 en maart 2013 werden gemaakt, werden getroffen door het probleem.

Daarop besloot Apple in april 2014 een speciaal reparatieprogramma voor de iPhone 5 in het leven te roepen. Als de smartphone tussen 2012 en maart 2013 was geproduceerd, kon je de knop gratis laten repareren. Dat kon bij de Genius Bar in de Apple Store, maar ook door deze op te sturen. Voordat Apple met het programma startte, kon je een vervangend toestel krijgen. Later werd het zo’n groot probleem, dat het bedrijf besloot een gratis reparatie aan te bieden.

Reparatieprogramma iPhone 5 gestopt

Het reparatieprogramma voor de iPhone 5 is nu 3 jaar na introductie van het programma, gestopt. De iPhone 5 is inmiddels redelijk verouderd en word waarschijnlijk bij het uitbrengen van iOS 11 ook niet meer ondersteund op softwaregebied. Je kunt dus niet langer je powerknop gratis laten vervangen. De iPhone 5 werd verkocht tussen september 2012 en september 2012. Al snel werd het model vervangen door de iPhone 5S en iPhone 5C.

Het model staat officieel nog niet op de lijst van Apple’s verouderde modellen, want dat geldt alleen voor toestellen die al zeven jaar niet meer worden gemaakt. Als je problemen hebt met het toestel, kun je het beste contact opnemen met Apple om te informeren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general