iPhone 8: ‘Touch ID toch op de achterkant’

iPhone 8: ‘Touch ID toch op de achterkant’

Apple worstelt al een tijd lang met de homebutton van de nieuwe iPhone 8. Mogelijk zal het bedrijf de toestellen in september presenteren en dat betekent dat de deadline nadert. Apple heeft zijn zinnen gezet op een dubbele smartphone met een groter scherm met OLED-scherm in een kleinere behuizing.

Daarvoor moeten een aantal functies opschuiven om ruimte te maken. Eén van die functies is de homeknop, waarin de vingerafdrukscanner verwerkt zit, Het lijkt erop dat de iPhone 8 toch een vingerafdrukscanner op de achterzijde van het toestel krijgt.

Problemen met techniek iPhone 8

We hebben het er al vaker over gehad: komt de Touch ID-vingerafdrukscanner toch wel of niet op de achterkant van het toestel? Uit schema’s en e-mails blijkt dat Apple toch voor die laatste optie kiest. Apple heeft weliswaar al de beschikking over ultrasone techniek om de vingerafdrukscanner onder het scherm te integreren, maar het lijkt erop dat die techniek nog niet goed genoeg werkt.

Daarom zou Apple die techniek voor latere iPhones bewaren. De nieuwe iPhone 8 krijgt een vingerafdrukscanner op de achterzijde van het toestel krijgen. Dat beweert de website SlashLeaks. De site publiceerde afgelopen weekend een schematische tekening waarin we het definitieve ontwerp van de iPhone 8 zouden kunnen zien. Op de achterkant van het toestel zien we een verticale camera, met daaronder een uitsparing van het Apple-logo. Meteen onder het logo vinden we de uitsparing waar de Touch ID moet komen te zitten.

Daarmee voorkomt Apple dat de vingerafdrukscanner naast de lens komt te zitten, zoals dat bij Samsung wel het geval is. Uit de bestandsnaam is op te maken dat het hier gaat om een bestand van 3 mei 2017. Het gaat hier dus om een nieuwe slide en geen design van een oud schema of prototype.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general