‘iPhone 9 krijgt OLED-scherm in twee formaten’

‘iPhone 9 krijgt OLED-scherm in twee formaten’

De iPhone 8 is nog niet eens aangekondigd, maar er gaan nu al geruchten over de opvolger v van het toestel. Samsung gaat de OLED-schermen voor de iPhone 9 produceren en het toestel krijgt twee verschillende beeldformaten.

Dat stelt de Japanse krant The Korea Herald. Volgens die krant gaat Samsung de productie van OLED-schermen voor de iPhone 9 volgend jaar verdubbelen in vergelijking met de productie van de iPhone 8.

’iPhone 9 krijgt twee verschillende formaten’

De geruchten zijn nog wel erg pril, want de iPhone 8 is nog niet eens aangekondigd. Maar toch durft The Korea Herald het aan alvast een voorspelling te doen. Voor de iPhone 8 worden 80 miljoen OLED-schermen geproduceerd. De opvolger krijgt mogelijk 180 miljoen exemplaren.

De verdubbeling wordt veroorzaakt doordat er waarschijnlijk twee verschillende schermmodellen komen voor de iPhone 9. Mogelijk wil Apple een schermformaat van 5,28 en 6,46 inch kiezen. Beide schermformaten zijn nieuw. Apple gebruikt dergelijke formaten nog niet: de iPhone 7 heeft een 4,7 inch formaat, de iPhone 7 Plus een 5,5 inch-formaat. De iPhone 8 wordt mogelijk 5,8 inch groot. De iPhone 9 krijgt een 5,2 inch groot actief beeldscherm, waardoor de geruchten weleens waar zouden kunnen zijn.

Waar we meer onze vraagtekens bij zetten, is het gerucht over een 6,46 inch iPhone 9. Dat is aanzienlijk groter dan de eerdere formaten die Apple aanhield. Mogelijk gaat het hier om een iPhone 9 Plus met een groter formaat scherm en minder grote schermranden. Daardoor blijft het formaat toch compact genoeg. De krant weet alleen de schermformaten te melden, maar weet niets over een nieuw design of functies. De iPhone 9 is, net als de iPhone 8, nog volop in ontwikkeling.

Apple presenteert de iPhone 8 waarschijnlijk in september. Waarschijnlijk gaat het goedkoopste model 870 dollar kosten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general