Recordaantal Android-gebruikers stapt over op iPhone

Recordaantal Android-gebruikers stapt over op iPhone

Een recordaantal gebruikers van het besturingssysteem van Google, Android, is overgestapt naar de iPhone. Dat komt mede doordat Apple meer inzet op het ‘afsnoepen’ van gebruikers van Android. Zo heeft Apple de afgelopen jaren bijvoorbeeld de Move-app in het leven geroepen.

Daarnaast heeft het Amerikaanse bedrijf pasgeleden een complete webpagina en filmpjes gewijd aan het overstappen naar de iPhone en voornamelijk over waarom een iPhone beter is.

Recordaantal overstappers iPhone

De mediacampagne van Apple heeft in ieder geval gewerkt, want er is een flinke groei te zien in het aantal mensen dat Android de wacht zegde en naar iOS overstapte. Uit de kwartaalcijfers van Apple blijkt dat het om een recordaantal overstappers buiten China ooit gaat. Dat schrijft Mac Rumours op basis van informatie van de presentatie van de kwartaalcijfers. Het hoge aantal overstappers heeft het Amerikaanse bedrijf geen windeieren gelegd. De omzet steeg van 50,6 miljard dollar vorig jaar, naar 52,9 miljard nu.

Apple’s charmeoffensief voor de iPhone

De cijfers zijn het directe resultaat van Apple’s charmeoffensief om Androidgebruikers over te halen over te stappen op iOS. Dat doet het bedrijf op verschillende manieren. Ten eerste door de Move-to-iPhone-app, maar ook door de nieuwe switch-pagina die Apple heeft geïntroduceerd.

Apple legt op die pagina uit hoe eenvoudig het is om al je bestanden over te zetten en dat er meer foto’s op een iPhone worden genomen dan op welke andere camera in de wereld dan ook. Verder schept Apple op over hoe snel de iPhone is in vergelijking met Android-smartphones en over de Messages-app. Onderaan de pagina vertelt Apple welke iPhones momenteel te koop zijn.

Het bedrijf biedt gebruikers daarnaast ook geld voor hun huidige Android-toestel: tot 260 dollar. Wie dan nog niet overtuigd is, kan de filmpjes van Apple bekijken. Er zijn video’s van 15 seconden waarin Apple uitlegt waarom een iPhone beter is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general