Krijgt iOS 11 dan eindelijk dark mode?

Krijgt iOS 11 dan eindelijk dark mode?

Veel gebruikers hebben er met de komst van iOS 10.1 heel hard op gehoopt: de komst van de darkmode in iOS. Helaas gebeurde dat niet, maar er is een goede mogelijkheid dat de functie mogelijk toch naar iOS 11 komt.

Apple gaat iOS 11 op 5 juni 2017 introduceren tijdens de WWDC 2017, het ontwikkelaarsfestijn van Apple zelf. Apple heeft de eigen Apple Store-app onderhanden genomen en deze blijkt een donkere modus te bevatten.

Dark mode iOS 11 is verstopt

Als je in de instellingen de kleuren omdraait (‘negatief), krijgt je een ‘donkere modus’ te zien. Toch zijn de kleuren dan heel fel, omdat je alles in negatieven ziet. Als je nu de Apple Store opent, zie je dat alle kleuren negatief zijn in de andere apps, maar niet in die van de Apple Store App.

In de donkere modus van de Apple Store-app is de achtergrond zwart. De andere kleuren worden oranje en wit. Bij andere apps worden ook de afbeeldingen in het negatief weergegeven, maar dat is bij deze app niet het geval. De afbeeldingen van bijvoorbeeld de iPhone of MacBook blijft gewoon in de juiste kleuren weergegeven. Daardoor lijkt het erop dat Apple de donkere modus alvast aan het testen is.

Timing dark mode iOS 11 is juist

Je kunt dit ook zelf oproberen door naar Instellingen Algemeen Toegankelijkheid te gaan en dan ‘negatief weergeven’ (omgekeerd) aan t eklikken. De Apple Store-app krijgt dan een dark mode, maar de afbeeldingen blijven wel juist.

De timing is ook juist, omdat de iPhone 8 en iOS 11 tegelijkertijd verkocht zullen worden. Het OLED-scherm is juist erg geschikt voor een dark mode, omdat de zwarte kleuren op een OLED-display echt diep zwart zijn. De zwarte pixels lichten namelijk niet op, zoals nu bij het lcd-scherm wel het geval is.

Apple presenteert iOS op het WWDC op 5 juni. In september komt de nieuwe versie voor iedereen beschikbaar.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general