‘iPhone 8 krijgt kunstmatige intelligentie’

‘iPhone 8 krijgt kunstmatige intelligentie’

De iPhone 8 krijgt mogelijk een chip voor de ondersteuning van kunstmatige intelligentie. Dat schrijft Bloomberg deze week. Wie de bron precies is die dit aan Bloomberg meldt, is niet bekend. De bron wil liever anoniem blijven.

Bloomberg is doorgaans een betrouwbare bron van informatie, als het over nieuwe Apple producten gaat. Daarom kunnen we ervan uit gaan dat het hier om iemand gaat, die dichtbij de productie van de iPhone 8 betrokken is.

Apple Neural Engine voor iPhone 8

Mogelijk wordt de iPhone 8 de eerste smartphone van Apple die is uitgerust met de zogenaamde ‘Apple Neural Engine’. Deze chip is in staat om moeilijke algoritmes te berekenen. Zo kan de chip bijvoorbeeld gezichten herkennen in de Foto’s-App, spraakherkenning doen en woorden voorspellen in het toetsenbord van iOS. Apple zou de nieuwe chip al in de prototypes van de nieuwe iPhone 8 hebben getest.

Een belangrijke feature van de chip is de ondersteuning voor augmented reality. Voorman Tim Cook heeft al een lange tijd geleden gezegd dat het AR voor het bedrijf steeds belangrijker wordt. Misschien ondersteunt de nieuwe iPhone dan eindelijk deze feature. Apple zou de chip in verschillende producten willen plaatsen, zoals bijvoorbeeld de iPhone 8 en ook een aantal nieuwe iPhones.

Chip werkt samen

De chip werkt samen met de twee andere, leidende chips, zo stelt de bron. Momenteel maken A-processor en de grafische chip al een aantal features in de vorm van kunstmatige intelligentie (AI) mogelijk. De nieuwe chip kan dan alle AI-handelingen zelf uitvoeren. Daardoor raken de andere chips minder belast. De gebruiker merkt daar in principe weinig van, behalve dat het de batterij van de iPhone 8 ten goede zal komen. Mogelijk wordt de batterijduur in het nieuwe toestel daardoor dus ook verlengd. Het is alleen nog niet duidelijk of de nieuwe chip voor de lancering van de iPhone 8 op de markt komt. Apple zou de chip wel al aan willen kondigen op WWDC, aankomende maandag.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general