Apple introduceert iOS 11

Apple introduceert iOS 11

Apple heeft gisteravond iOS 11 gelanceerd. Het is het nieuwste besturingssysteem voor de drie iDevices: de iPhone, de iPad en de iPod Touch. Het systeem is voorlopig alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Later dit jaar verschijnt er een publieke beta, waarbij ook het grote publiek mee mag testen.

iOS 11 staat in het teken van een flink aantal verbeteringen, zowel onder de motorkap als visueel. iOS 11 komt met een hoop nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om alle notificaties tijdens het autorijden uit te schakelen.

iOS 11: de nieuwe functies

Apple legt zich steeds meer toe op het gebruik van de eigen messagingdienst: iMessage. Vorig jaar lanceerde het bedrijf al nieuwe stickers in iOS 10 en dit jaar heeft Apple de App Drawer opnieuw ontworpen. Berichten binnen de app worden op alle apparaten gesynchroniseerd. Verder richt Apple zich steeds meer op het gebruik van deep learning.

Door middel van deep learning leert de iPhone om te gaan met je gewoontes. Siri heeft daardoor een stuk meer virtuele hersenen gekregen. De zoekopdrachten worden nu afgestemd op welke onderwerpen jij als gebruiker interessant vindt. Daarnaast kan Siri nu meerdere talen tegelijk spreken. Je kunt dus vanuit het Engels naar het Chinees, Frans, Duits of Italiaans realtime vertalen. In Nederland heeft Siri nu ook een vrouwelijke stem. Ook de mannelijke stem van Siri is veranderd. De stemmen klinken een stuk menselijker em minder robotisch.

Daarnaast heeft Apple het een en ander veranderd aan afbeeldingen. De camera app belooft een betere beeldkwaliteit. iOS 11 maakt gebruik van de H265-codec, ook wel HEVC genoemd. Daarnaast stopt het bedrijf met het gebruik van JPEG en stapt Apple over op HEIF. Dat formaat is minder gangbaar, maar levert een betere beeldkwaliteit en neemt ook minder schijfruimte in. Apple belooft een verbetering tot wel de helft minder ruimte.

Visuele veranderingen in iOS 11

iOS 11 ziet er verder op een aantal vlakken anders uit. Een van de belangrijkste wijzigingen is het controlepaneel. Het bedieningspaneel is nu veel overzichtelijker geworden. Wie een iPhone met 3D Touch heeft, kan bovendien nog meer instellingen wijzigen door even wat harder te drukken.

Apple heeft het lockscreen en het berichtencentrum gecombineerd. Daarmee is een wens van veel gebruikers in vervulling gegaan. Zelfs als de iPhone op slot is, kun je de rest van de berichten zien met een enkele swipe omlaag.

Verder is ook de App Store er anders uit gaan zien. Bij opstarten word je onmiddellijk begroet door het tabblad ‘Today’. Daarop staat bijvoorbeeld de app van de dag. Games en overige apps zijn ieder onder een apart tabblad terug te vinden. In de toekomst wordt Augmented Reality belangrijker. Apple is nu al bezig met het testen van de eerste apps.

Niet Storen

Daarnaast biedt iOS 11 een mogelijkheid om de iPhone tijdelijk uit te schakelen tijdens het autorijden. Daardoor kun je je weer focussen op de weg, in plaats van op de smartphone. Alle notificaties worden uitgeschakeld. Steeds meer overheden dringen aan op zo’n functie.

Tenslotte is ook de Emergency-mogelijkheid weer teruggebracht in het besturingssysteem.

iOS 11 downloaden

iOS 11 is momenteel alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Later dit jaar volgt ook de public beta. Wie liever geen beta’s installeert, zal moeten wachten tot de herfst. Dan is iOS 11 voor iedereen te downloaden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general