Apple stelt NFC open voor iPhone

Apple stelt NFC open voor iPhone

Ontwikkelaars kunnen binnenkort eindelijk gebruikmaken van de NFC-chip die te vinden is in de iPhone en de Apple Watch. Momenteel werkt de chip alleen voor Apple’s eigen betalingsprogramma, Apple Pay. Binnenkort wordt het ook voor externe ontwikkelaars mogelijk om NFC-tags uit te lezen met de nieuwste modellen iPhone 7, iPhone 7 Plus en de Apple Watch.

Uit de documentatie voor ontwikkelaars blijkt dat Apple van plan is om de NFC-functies voor ontwikkelaars open te stellen. Daarmee komt NFC ook dichterbij voor consumenten. Maar het is maar de vraag of Apple zover wil gaan, dat we straks net als bij Android onze iPhone kunnen gebruiken voor het inchecken in het openbaar vervoer.

NFC kan wel lezen, maar niet schrijven

Met Core NFC is het in iO S11 mogelijk gebruik te maken van de zogenaamde NFC-tags. Dat meldde Apple tijdens de WWDC-keynote van deze week. Zo kun je straks je Apple Watch koppelen aan apparatuur in de sportschool. Je kunt bijvoorbeeld in een winkel meer info opvragen over het product dat je in je handen hebt.

Het gaat nadrukkelijk om het uitlezen van NFC-tags. Dat werkt alleen op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, want die toestellen hebben hardware die de mogelijkheid ondersteunt. De nieuwste Apple Watch heeft dezelfde ondersteuning samen met watchOS 4.

Ontwikkelaars kunnen bezig met NFC

Ontwikkelaars kunnen dus al bezig met de NFC-chip. Het betekent dat je bijvoorbeeld met je iPhone slimme productlabels uit zou kunnen lezen. Zoals bijvoorbeeld een waslabel. De chip kan alleen maar lezen, ontwikkelaars kunnen er nog niet naartoe schrijven. Dat blijkt uit de documentatie van iOS 11. Misschien wordt dit in de toekomst nog wel mogelijk.

Dan blijft de vraag of we binnenkort met de iPhone in het openbaar vervoer in kunnen checken, net als bij Android. Vermoedelijk zal dit nog wel even duren. Zelfs als het kan, zal de integratie flink lang op zich laten wachten, zo geven Nederlandse vervoersbedrijven al aan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general