LG Investeert fors in OLED-scherm iPhone 8

LG Investeert fors in OLED-scherm iPhone 8

LG gaat miljarden investeren in de opzet van een nieuwe fabriek voor de productie van OLED-schermen. De fabrikant vermoedt dat Apple binnenkort een tweede fabriek zal kiezen om OLED-schermen voor de iPhone 8 te leveren.

Momenteel levert alleen Samsung de OLED-schermen voor de iPhone 8. Toch steekt LG miljarden in een nieuwe fabriek, omdat het bedrijf denkt dat Apple de fabrikant binnenkort een handreiking zal doen.

Grote investering voor OLED iPhone 8

LG gaat zich niet alleen meer focussen op de productie van OLED-televisies, maar dus ook op de productie van OLED-schermen voor de iPhone 8. Het bedrijf heeft officieel nog niets van Apple gehoord, maar hoopt toch dat het bedrijf uit Cupertino binnenkort schermen bij LG zal bestellen.

Het Koreaanse ET News meldt dat bronnen binnen LG zeggen dat het bedrijf de productiecapaciteit wil verhogen. LG zou naar verluidt zo’n 3,56 miljard dollar in de nieuwe fabriek stoppen. Die fabriek komt dan te staan in Paju. Daar moeten flexibele OLED-schermen voor in 2018 geproduceerd worden.

LG zou eerder ook al van plan zijn een gigantische investering te doen in een fabriek, maar die was alleen bedoeld om de productie van OLED-televisies te vergroten. De fabrikant wil nu investeren in de productiecapaciteit van OLED-schermen voor smartphones.

Productie van iPhone 8 scherm moet omhoog

LG denkt dat Apple van plan is het bedrijf binnenkort te vragen voor de productie van de OLED-schermen voor de iPhone 8. LG wordt dan de tweede leverancier in de keten. Momenteel produceert Samsung de schermen. Apple zou een tweede leverancier zoeken om zo de productie van de schermen te verstellen. LG neemt daarmee en enorme gok, want het is helemaal niet zeker dat Apple een tweede fabrikant op het oog heeft. Mocht Apple toch niet aankloppen, dan richt LG zich met de fabriek op Chinese smartphonefabrikanten, die mogelijk binnenkort ook overstappen op OLED-schermen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general