Levensreddende functie terug in iOS 11

Levensreddende functie terug in iOS 11

Herinner je je de SOS-functie in een betaversie van iOS 10 nog? Het lijkt erop dat Apple ervoor gekozen heeft om de functie terug te plaatsen in iOS 11. Daarmee krijgt iOS 11 een functie die het mogelijk maakt om levens te reden. Door vijf keer snel op de power-button te drukken, is het mogelijk om automatisch 112 of familie te bellen.

iOS 11 is officieel nog niet uit en werd pas afgelopen maandag gepresenteerd. De nieuwe versie komt pas deze herfst uit, maar er is wel al beeldmateriaal van hoe de functie precies werkt.

SOS-functie in iOS 11 inschakelen

Je kunt – als je iOS 11 al hebt – de SOS-functie inschakelen door naar het instellingenmenu op je iPhone te gaan. Klik vervolgens op ‘Emergency SOS’. Daarna kun je ‘Auto Call’ aanvinken. Als je vervolgens vijf keer op de aan-uitknop drukt, wordt er meteen 112 gebeld.

In de meldkamer krijgen de medewerkers vervolgens automatisch je locatie door, en een melding wanneer je locatie is veranderd. Belangrijk om te onthouden is dat iOS 11 momenteel nog betasoftware is. Het nieuwe besturingssysteem is nog verre van perfect, wat betekent dat er foutjes in kunnen zitten. De vraag is dus of je deze functie nu al wilt gebruiken in een noodsituatie.

Bovendien moet je de functie niet zomaar uitproberen. 112 bellen onder dat daar noodzaak voor is, is zelfs strafbaar in ons land. In het verleden waren er al berichten van meldkamers die veel meer telefoontjes kregen door de nieuwe functie. Je kunt in het menu ook je echtgenoot en ouders aanmelden. Die krijgen een berichtje als je de hulpdiensten hebt gebeld.

iOS 11 is nog niet officieel te downloaden, maar is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Deze zomer wordt het nieuwe besturingssysteem getest. Daarna volgt er een publieke test-ronde. Wie liever geen testsoftware installeert, zal dus tot september moeten wachten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general