Apple maakt reparatie scherm iPhone makkelijker

Apple maakt reparatie scherm iPhone makkelijker

Het wordt nog dit jaar makkelijker om kapotte schermen van huidige iPhone smartphones te vervangen. Apple gaat de speciale iPhone-reparatiemachines die we tot nu toe alleen vonden in de Apple Store, ook beschikbaar maken voor andere winkels.

De machines zijn de zogenoemde Horizon Machines. Apple deed geheimzinnig over het ontwerp van het toestel, maar Apple meldt tegenover Reuters dat de machines nu ook naar andere winkels komen.

iPhone scherm vervangen nu ook in andere winkels

Het iPhonescherm vervangen kan straks ook in andere winkels. Tot nu toe kon dit alleen gedaan worden in de vijfhonderd Apple Stores en Apple-reparatiecentra. Voor het eind van dit jaar krijgen nog eens vierhonderd Apple-reparateurs de beschikking over de Horizon Machine. Dat betekent dat de machine in zo’n 25 landen komt te staan.

De machine komt alleen naar Apple-gecertificeerde reparatiecentra en komt dus niet naar particuliere reparateurs. Een Horizon Machine wordt ingezet om ernstig beschadigde smartphones te repareren. Een gebroken scherm kan in principe door iedere reparateur worden vervangen, maar als de vingerafdrukscanner daarbij beschadigd is, is dit niet mogelijk en komt de Horizon Machine eraan te pas.

Horizon Machine is hard nodig voor iPhone

De Horizon Machine is voor de reparatie van de iPhone hard nodig. Het is wel mogelijk het scherm te vervangen, maar daaraan is ook de Touch ID-vingerafdrukscanner gekoppeld. Dat gebeurt al in de fabriek. Als er een nieuw scherm met een nieuwe scanner wordt geplaatst, werkt de iPhone niet meer.

Alleen de Horizon Machine kan de vingerafdrukscanner weer aan een iPhone toewijzen. De machines worden ingezet in landen waar geen Apple Store te vinden is, zoals bijvoorbeeld Noorwegen en Zuid-Korea.

Reparatiemachine iPhone naar vierhonderd winkels

De komende maanden gaat Apple zo’n tweehonderd winkels voorzien van de machine. Daarna volgen er aan het eind van dit jaar nog eens tweehonderd. Volgens Apple heeft de wetgeving rondom ‘recht op reparatie’ niets met de nieuwe stap te maken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general