Schermopname maken in iOS 11

Schermopname maken in iOS 11

Iedereen met een iPhone heeft de wens weleens gehad om een filmpje van het scherm te kunnen maken. Dat kon je doen door je iPhone op je iMac aan te sluiten en vervolgens het beeld via QuickTime op te nemen, maar met de komst van iOS 11 is er een veel makkelijkere manier.

Apple brengt met iOS 11 namelijk de nieuwe functie Screen Recording. Ontwikkelaars kunnen de functie al proberen, in het najaar van dit jaar brengt Apple het nieuwe besturingssysteem uit.

Schermopnames in iOS 11

De iPhone kan met iOS 11 tegenwoordig met een druk op de knop schermopnames maken. Dit werkt aan de hand van het vernieuwde Bedieningspaneel. Na het opnemen kun je eventueel nog filters toepassen.

Wel heb je daarvoor een aanpassing nodig aan het Bedieningspaneel. Je moet de functie namelijk eerst toevoegen. Dit kan door naar Instellingen en dan Bedieningspaneel te gaan. Klik op ‘Screen Recording’. Dan is deze knop toegevoegd. Dit valt te controleren door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te swipen.

Schermopname met geluid op iOS 11

Je kunt kiezen tussen twee opnames: een filmpje zonder of met geluid. Zonder geluid klik je vanuit het Bedieningspaneel op ‘Screen Recording’. De knop wordt dan rood en je kunt dan beginnen met opnemen. Ben je klaar, dan kun je in datzelfde Bedieningspaneel de opname stoppen.

Soms wil je ook geluid bij de opname. Klik dan iets harder op de Screen Recording-knop. Vervolgens kun je de microfoon inschakelen, zodat je nog een korte toelichting kunt geven tijdens de opname. Deze functie neemt dus niet het geluid van je iPhone op! Bovendien werkt deze functie alleen op iPhones die 3D Touch ondersteunen.

iOS 11 beta

Momenteel kunnen alleen ontwikkelaars van de functie gebruikmaken. iOS 11 is namelijk nog een bete versie. Eind juni kan iedereen zich inschrijven voor een publieke beta. Installeer deze nooit op je smartphone die je elke dag gebruikt; er kunnen nog fouten in zitten. Vanaf het najaar van 2017 kan iedereen iOS 11 installeren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general