‘iPhone 8 krijgt verouderde 4G-chip’

‘iPhone 8 krijgt verouderde 4G-chip’

De iPhone 8 krijgt mogelijk een verouderde 4G-chip. Waar andere smartphonefabrikant een gigabit 4G-chip in hun smartphone integreren, zal Apple een oudere chip moeten gebruiken die bovendien langzamer is. Dat heeft een belangrijke oorzaak: de leveranciers kunnen de chip momenteel niet leveren.

Apple heeft problemen met leveranciers Qualcomm en Apple. Tegen het Chinese Qualcomm voert Apple momenteel een juridische strijd. Intel krijgt de chips niet op tijd af.

Problemen met chips iPhone 8

Apple heeft de afgelopen jaren steeds 4G-chips gebruikt van Qualcomm. Vorig jaar besloot Apple daarnaast de chips ook af te nemen van een tweede fabrikant: Intel. Dat had een belangrijke reden: begin dit jaar startte Apple een rechtszaak tegen Qualcomm, omdat het bedrijf te veel royalties zou vragen voor patenten waar het bedrijf geen recht op heeft. Daarom wil Apple een schadevergoeding van een miljard dollar. Qualcomm weigert dit en daardoor wordt deze zaak nu voor de rechter uitgevochten.

Tot die tijd neemt Apple minder chips van het bedrijf af. Er is in principe geen probleem, omdat Intel de taken over kan nemen. De Bloomberg-journalist Mark Gurman, die doorgaans zeer betrouwbaar is, stelt dat Intel de chips niet op tijd af heeft. Daardoor kan Apple de iPhone 8 mogelijk niet leveren met een gigabit 4G-chips. Apple voert daardoor nu vooral strijd met zichzelf: worden toch de chips van Qualcomm gebruikt en dus de royalties betaald, of wachten het bedrijf een jaar met de afname van gigabit chips, om deze bij Apple te bestellen?

Alle opties zijn nadelig voor Apple. Alle Amerikaanse providers willen nog dit jaar gigabit 4G introduceren. Concurrenten als Samsung en HTC bieden zelfs al zulke toestellen aan. Apple wil liever geen zakendoen met Qualcomm en dus zal het bedrijf niet snel toegeven.

iPhone 8 niet klaar voor de toekomst

Daarmee is de iPhone 8 niet klaar voor de toekomst. De meeste providers bieden nu nog geen 4G LTE Cat 16, maar daar komt binnenkort verandering in. Een innovatieve iPhone als de iPhone 8 zou dit wel moeten ondersteunen, zo vindt men.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general