‘Apple maakt elektronisch patiëntendossier iPhone’

‘Apple maakt elektronisch patiëntendossier iPhone’

Apple wil op de iPhone een elektronisch patiëntendossier bij gaan houden. Momenteel weet de iPhone al hoeveel stappen de gebruiker heeft gezet, maar mogelijk wil het bedrijf de functionaliteit behoorlijk uitbreiden.

Zo wil Apple alles weten over je gezondheid. Daarmee wordt vervolgens een medisch patiëntendossier gevormd. Apple zegt in een gesprek met CNBC samen te werken met een geheim team om zo het patiëntendossier te kunnen ontwikkelen.

Patiëntendossier iPhone

Een elektronisch patiëntendossier zorgde een aantal jaar geleden voor aanzienlijke ophef. Dat Apple nu hetzelfde wil doen, is misschien enerzijds zorgelijk, maar ook nuttig. Een patiëntendossier op je iPhone kan juist heel erg nuttig zijn, omdat de meeste gebruikers hun iPhone altijd bij zich hebben. Daarnaast kunnen je ziekenhuisgegevens gemakkelijker delen met je huisarts.

Om te zorgen dat de gegevens van pas komen en bovendien ook echt geheim blijven, werkt Apple samen met een ‘geheim team’, zo belooft het bedrijf. Dat team zou bestaan uit internationale ziekenhuizen, ontwikkelaars en medische experts.

Apple is nog in gesprek met startups die zich vooral bezighouden met het bewaren van gegevens in de cloud. Apple stelt dat het bedrijf hetzelfde wil doen met medische gegevens, als het deed met muziek. Het bedrijf gaat een stap verder dan alleen gezondheid en fitness, maar lijkt de medische sector te willen ondersteunen. Voor medici is het vaak niet gemakkelijk om een patiëntendossier in te zien. Doktoren en ziekenhuizen kunnen niet zomaar gegevens overdragen. Dat kan Apple wel, omdat de gebruiker zelf toestemming geeft.

Privacy iPhone

Deze plannen zorgen voor zorgen over de privacy. Het laat zien dat Apple nog niet klaar is met de ontwikkeling van HealthKit. Apple wil er de komende jaren veel verder meegaan. Dat betekent dat Apple ook de privacy nog verder zal moeten beschermen om te voorkomen dat medische gegevens in verkeerde handen vallen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general