De knop op de iPhone die er nooit kwam

De knop op de iPhone die er nooit kwam

Toen Steve Jobs voor Apple actief was r opn het bedrijf leidde, wilde Jobs een extra knop op de allereerste iPhone. Die knop moest dan op de achterkant van het toestel komen. Dat verklapt Brian Merchant, de auteur van het boek ‘The One Device: The Secret History of the iPhone’.

Steve Jobs kreeg het zwaar te verduren toen hij voorstelde om de eerste iPhone te voorzien van een extra knop op de achterzijde van de telefoon, zo is in het boek te lezen.

Steve Jobs wilde extra knop op de iPhone

Jobs wilde graag een extra knop op de achterkant van de smartphone, waarmee men kan terug navigeren. Volgens Jobs was dat noodzakelijk. Het hoofd-design van Apple, Imran Chaudhri, heeft het idee van de voormalig CEO van Apple uit zijn hoofd gepraat. Jobs stond er om bekend zijn zin door te drijven en behoorlijk koppig te zijn, maar zag uiteindelijk toch af van de extra knop op de iPhone.

Daarvoor kwam het hoofd-design met belangrijke argumenten. Zo vond hij dat een telefoon voorspelbaar en betrouwbaar moest zijn. Bij een home-knop weet je precies wat er gebeurt als je erop drukt. Een knop op de achterkant van het toestel zou het alleen maar moeilijker maken. Chaudhri vertelt in het boek van Merchant dat andere telefoons op dat moment al erg complex waren. Mede doordat je door vele menu’s moest navigeren om een functie te vinden. Het hoofd-design vond juist dat de knop het toestel moeilijker te bedienen maakte, in plaats van makkelijker. Daarom heeft Chaudhri een behoorlijke discussie met Jobs gehad.

Wie ontwierp de eerste iPhone?

Velen roemen Jobs om zijn vooruitstrevende visie in de producten van Apple. Toch lijkt het erop dat het ontwerp van de memorabele eerste iPhone meer van Imran Chaudhri dan van Steve Jobs komt. Momenteel is de discussie over de home-knop ook weer bezig, omdat deze waarschijnlijk verdwijnt van de voorzijde van de iPhone 8.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general