‘iPhone 8 heeft 3D camera op voor- en achterkant’

‘iPhone 8 heeft 3D camera op voor- en achterkant’

Apple heeft al meerdere keren aangegeven dat Augmented Reality steeds belangrijker wordt voor het bedrijf. Mogelijk zal het bedrijf dit jaar de nieuwe iPhone 8 voorzien van een 3D-camera aan zowel de voorzijde als de achterzijde van het toestel.

Verschillende partijen zouden inmiddels bevestigd hebben te werken aan een 3D-camera voor de iPhone 8. Deze zal van belang zijn voor Augmented Reality, meer ook voor bijvoorbeeld biometrische beveiliging, zoals het gebruik van een iris scanner.

iPhone 8 is klaar voor Augmented Reality

De iPhone 8 zal klaar zijn voor Augmented Reality (AR), zo is nu de verwachting. Die stelling kunnen we onder meer innemen omdat Apple de besturingssoftware, iOS 11, al helemaal klaar heeft voor de nieuwe functies. Bovendien brengt het bedrijf AR Kit uit, waar mee het mogelijk is augmented reality te gebruiken.

Daarnaast zal de iPhone 8 voorzien worden van nieuwe hardware, die betere ondersteuning biedt voor Augmented Reality. Een van deze verbeteringen is de camera van de iPhone 8. Mogelijk zullen beide camera’s aan zowel de voor- als achterzijde van het toestel een mogelijkheid hebben om de omgeving in 3D te zien. Volgens LoupVentures zal de Augmented Reality-ervaring daardoor een belangrijke rol spelen voor de iPhone 8.

De camera wordt naar verluidt gemaakt door de product Finisar. De vernieuwde camera beschikt over de zogenaamde VCSEL-technologie. Daarmee kan de 3D-diepte beter worden vastgesteld. Niet alleen Finisar zou werken aan de 3D-camera’s voor de iPhone 8, maar ook Lumentum belooft eind dit jaar meer camera’s te produceren en te verschepen.

De VCSEL-techniek zorgt ervoor dat de 3D-waarneming aan de voorzijde van het toestel minder goed zal werken, maar mogelijk kun je straks je selfies opleuken met wat augmented reality-functies. Zowel de camera aan de voor- als achterzijde van het toestel zullen dus straks in 3D werken.

3D drijft prijs iPhone 8 op

Deze nieuwe techniek zal de prijs van de iPhone 8 flink opdrijven. Mogelijk wordt het toestel ruim 100 dollar duurder worden. Daardoor kost het instapmodel straks 950 euro. Die prijs bevestigt eerdere geruchten over de prijs van het toestel.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general