Apple brengt iOS 11 uit als publieke beta

Apple brengt iOS 11 uit als publieke beta

Vanaf nu kan iedereen die zich heeft aangemeld als publieke betatester het nieuwe besturingssysteem van Apple, iOS 11 installeren en testen. Eerder was de beta alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar het mobiele systeem is nu voor iedereen te gebruiken.

Daarvoor dien je je wel eerst te registreren als publieke tester. De eerste twee verschenen betaversies bevatten nog bugs en werden om die reden eerst niet publiekelijk getest. Wie de testversie wil installeren, dient er rekening mee te houden dat er nog steeds fouten in de software kunnen zitten.

Apple test iOS 11 met publiek

Apple is deze zomer flink bezig met het testen van en ontwikkelen aan het nieuwe besturingssysteem iOS 11. Daar sluipen nog weleens foutjes in, en daarom deelt Apple de nieuwe beta’s in ieder geval met ontwikkelaars. Die kunnen hun eigen apps alvast afstemmen op het nieuwe systeem. Nu is het systeem voor iedereen die zich heeft aangemeld als publieke betatester vrijgegeven. Dat betekent dat ook niet-ontwikkelaars het nieuwe systeem kunnen gaan testen.

Er zijn een flink aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is de SOS-mode weer terug, kun je de telefoon uit laten schakelen als je aan het rijden bent, heeft Siri nieuwe stemmen en krijgt het Bedieningspaneel een nieuw uiterlijk. De publieke beta is op 26 juni verschenen; precies binnen het tijdspad dat Apple voor ogen had.

Hoe kan ik iOS 11 installeren?

Als je iOS 11 als publieke beta wilt installeren, moet je eerdere betaprofielen verwijderen. Vervolgens installeer je het profiel dat je van Apple hebt gekregen. Na een tijdje zou je de nieuwe versie dan moeten kunnen downloaden. Deze eerste publieke beta staat vrijwel gelijk aan de tweede beta die aan ontwikkelaars uitgedeeld is.

Wat moet ik weten voor ik iOS 11 ga testen?

Voordat je iOS 11 gaat testen, is het belangrijk te onthouden dat deze versie nog niet af is. Niet alle functies werken meteen, maar worden naar verloop van tijd toegevoegd. Daarnaast zitten er nog fouten in het systeem. Nog niet alle ontwikkelaars hebben de apps bijgewerkt, waardoor sommige apps niet zullen werken. Als je iOS 11 wilt gebruiken, kun je dat het beste doen op een toestel dat je niet dagelijks gebruikt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general