In iOS 11 kun je over steden vliegen

In iOS 11 kun je over steden vliegen

In iOS 11 heeft een ontwikkelaar een bijzondere nieuwe functie ontdekt. Het is in de nieuwe versie mogelijk om over grote steden te vliegen. Zo kun je bijvoorbeeld vliegen over Cupertino en San Francisco, maar ook dichterbij huis kun je plekken vanuit de lucht zien.

De functie werkt in de nieuwste beta en maakt gebruik van het nieuwe framework voor Augmented Reality (AR) van Apple, genaamd AR Kit.

Steden van dichtbij in iOS 11

Als een soort Batman kun je over bepaalde steden vliegen. De functie werd ontdekt door de ontwikkelaar van onder meer Tweetbot, werkzaam voor Tapbots. Ontwikkelaar Paul Haddad kwam erachter dat er een Virtual Reality-modus actief is in de Apple Kaarten-app op iOS 11.

Die functie maakt het mogelijk in 3D door de stand te kijken en erdoor heen te wandelen. De functie werkt overigens nog lang niet op alle plekken in de wereld. Zo kun je alleen door steden vliegen waar de functie ‘Flyover’ beschikbaar is. Beschikbare steden dichterbij huis zijn bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam, Gent en Antwerpen.

Hoe werkt Flyover in iOS 11?

Apple maakt voor deze functie gebruik van Flyover. Bij Flyover worden satellietbeelden vervangen door 3D-beelden van gebouwen, toeristische trekpleisters en andere interessante gebouwen. Je kunt de functie ook zelf proberen, als je beschikt over iOS 11 beta 2. Deze is gelijk aan de publieke beta die deze week door Apple is uitgebracht.

Nadat je deze versie hebt geïnstalleerd, ga je naar de Apple Kaarten-app en kies je voor ‘3D-modus’. Vervolgens gebruik je de zoekfunctie om naar een plek te gaan waarvoor Flyover al beschikbaar is. Door op de Flyover-knop te tikken, kun je het toestel bewegen om vervolgens door de stad te lopen of erover heen te vliegen. Je kunt je iPad bijvoorbeeld links of rechtsom bewegen om zo alle kanten te kunnen zien. De functie werkt alleen op de iPhone 6S Plus, iPad Pro en 9,7 inch iPad (2017).

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general