iPhone 8 veroorzaakt problemen andere fabrikanten

iPhone 8 veroorzaakt problemen andere fabrikanten

De iPhone 8 zorgt voor tekorten aan onderdelen bij andere fabrikanten. Sinds de iPhone 8 in productie is, plaatst Apple aanzienlijke grote orders bij diverse leveranciers. Daardoor moeten andere fabrikanten hun onderdelen verzamelen, omdat er een dringend te kort is een DRAM en NAND-chips.

De meeste chips gaan nu naar Apple, waardoor andere fabrikanten tegen problemen aanlopen. De chips zijn momenteel moeilijk te verkrijgen, omdat de iPhone 8 mogelijk in september wordt gelanceerd.

Andere fabrikanten in problemen door iPhone 8

Andere fabrikanten komen in de problemen door de schaarste aan onderdelen, die nu veroorzaakt wordt door de productie van de iPhone 8. De fabrikanten betalen hogere prijzen, binden zich aan langlopende contracten en moeten onderdelen op tijd bestellen, om te voorkomen dat alle onderdelen naar Apple gaan.

Analisten verwachten zelfs dat de chips binnenkort zeer moeilijk te verkrijgen zullen zijn. De oorzaak ligt bij de enorme vraag van Apple. Het tekort zou al zijn weerslag hebben gehad op verschillende fabrikanten aan het begin van dit jaar. Een aantal analisten stelt zelfs dat andere fabrikanten het gebruik van DRAM-chips fors zal moeten verminderen.

Een aantal fabrikanten produceert zijn eigen chips, zoals bijvoorbeeld Samsung. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over tekorten. Huawei liep wel tegen problemen aan. Bij hun chips bleek dat er grote verschillen betreft de prestaties te merken zijn, door het tekort aan goede chips.

iPhone 8 krijgt meer opslaggeheugen

Op dit moment zou Apple 18 procent van alle beschikbare NAND-chips gekocht hebben. Zodra Apple meer iPhones gaat verschepen, zal dat percentage nog verder oplopen. De duurste iPhone 8 krijgt mogelijk een nog grotere opslagcapaciteit tot 512GB. Momenteel ligt de maximale capaciteit bij de iPhone 7 op maximaal 256GB. Analisten denken dat als Apple dit jaar 100 miljoen iPhone 8-toestellen zal verkopen, het tekort aan zal blijven tot begin 2018. Eerder deze maand bevestigden een aantal toeleveranciers al te zijn begonnen met de productie van onderdelen voor de iPhone 8, iPhone 7S en de iPhone 7S Plus.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general