‘Touch ID op achterkant iPhone 8 geen groot probleem’

‘Touch ID op achterkant iPhone 8 geen groot probleem’

Het plaatsen van de Touch ID-sensor op de achterzijde van de iPhone 8, zal niet als een groot probleem worden ervaren. Dat meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo. Eerder werd nog bekend dat Apple er waarschijnlijk niet voor zal kiezen om de knop op de achterzijde van het toestel te plaatsen, maar de analist is daar niet zo zeker van.

Aanleiding voor die stelling is het bericht van Qualcomm, dat vorige week meldde een vingerafdrukscanner onder een display te kunnen integreren.

Touch ID op iPhone 8: voor of achter?

Het is nog steeds zeer de vraag of de Touch ID op de iPhone 8 op de voor- of achterkant van het toestel komt. Eerder gingen er geruchten dat de homeknop op de achterzijde van het toestel zou worden geplaatst, omdat Apple net als Samsung tegen problemen aanloopt bij de integratie aan de voorzijde van het toestel.

Qualcomm demonstreerde vorige week een vingerafdrukscanner onder een display. Dat gaf hoop dat ook de iPhone 8, die over een paar maanden zal worden aangekondigd, dezelfde functie zal hebben. Het lijkt erop dat de techniek klaar voor integratie is, maar Ming-Chi Kuo denkt dat dit niet het geval is. De analist schrijft in een nieuwe notitie dat de nieuwe technologie van Qualcomm nog niet klaar voor gebruik is.

Daarmee kunnen we Touch ID onder het beeldscherm van de iPhone 8 wel vergeten, schrijft de analist. Volgens hem zijn er behoorlijk wat technische obstakels. De betrouwbaarheid is niet goed, de snelheid is laag en de reactie is bovendien ook ondermaats. De analist stelt zelfs dat veel minder mensen een Touch ID-sensor op de achterkant een probleem zullen vinden, dan aanvankelijk werd gedacht.

Wat kiest Apple voor de iPhone 8?

Het lijkt erop dat Apple toch niet zal kiezen voor een knop op de achterkant van het toestel. Het hoofdkantoor in Cupertino zou bezig zijn met drie verschillende technieken om de sensor toch onder het OLED-beeldscherm te verwerken. Mocht Touch ID niet kunnen worden weggewerkt, dan stapt Apple mogelijk over op gezichtsherkenning.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general