‘iPhone 8 krijgt alleen gezichtsherkenning’

‘iPhone 8 krijgt alleen gezichtsherkenning’

De Touch ID-sensor zal mogelijk verdwijnen bij introductie van de iPhone 8. Eerder gingen er al geruchten dat de sensor niet onder het scherm geïntegreerd zou worden, maar steeds meer bronnen beginnen dat gerucht te bevestigen.

Het lijkt er sterk op dat de Touch ID-sensor plaats zal maken voor gezichtsherkenning. Dat stelt Bloomberg op basis van bronnen. Volgens Bloomberg zet Apple meer in op de ontwikkeling van 3D-camera’s, en is het niet gelukt de Touch ID-sensor te behouden.

iPhone 8 krijgt gezichtsherkenning in plaats van Touch ID

Apple zou willen stoppen met het gebruik van de Touch ID-sensor. Met de komst van 3D-camera’s in de iPhone 8, zou de sensor niet meer nodig zijn. 3D-camera’s kunnen diepte zien, en dus is het mogelijk de iPhone 8 straks te ontgrendelen aan de hand van je gezicht. Zelfs betalen met Apple Pay en het gebruik van andere beveiligde apps zou straks aan de hand van gezichtsherkenning gebeuren.

Daarvoor wordt gebruikgemaakt van de 3D-sensor, die in de frontcamera zal worden geplaatst. Apple zou zelfs bezig zijn met de ontwikkeling van een technologie om de ogen te kunnen scannen.

Scannen van biometrisch materiaal gaat vrij snel. Het nieuwe systeem zou in een paar honderd milliseconden het gezicht al kunnen herkennen. De functie zou ook werken als het toestel plat op tafel ligt. De iPhone 8 hoeft dus niet voor het gezicht te worden gehouden. Wel is Bloomberg voorzichtig met de voorspelling. De functie is nog in ontwikkeling en het is dus mogelijk dat deze uiteindelijk (nog) niet in de iPhone 8 verwerkt zal worden.

Sensor is in ontwikkeling

De gezichtsherkenningssensor is nog in ontwikkeling, maar moet op langere termijn Touch ID gaan vervangen. Gezichtsherkenning zou veiliger zijn dan Touch ID, mede omdat de 3D-sensor niet te omzeilen is aan de hand van een foto. Bloomberg zegt daarnaast ook dat Apple werkt aan een aparte chip voor kunstmatige intelligentie. Die chip zou Apple Neural Engine gaan heten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general