‘Apple levert draadloze oplader iPhone 8 niet mee’

‘Apple levert draadloze oplader iPhone 8 niet mee’

Als de iPhone 8 in september wordt geïntegreerd en draadloos opladen ondersteunt, zal de eindgebruiker de draadloze oplader zelf moeten aanschaffen. Apple zou niet van plan zijn de lader standaard mee te leveren bij iedere iPhone 8.

Dat stelt de vooraanstaande Apple analist Ming-Chi Kuo. Alle iPhones zullen worden geleverd met de 5 Watt-oplader, voorzien van standaard USB A-aansluiting. Draadloos opladen en snelladen wordt volgens Kuo wel mogelijk, maar daarvoor moet de gebruiker zelf accessoires aanschaffen.

Normale lader bij iPhone 8

Alle nieuwe smartphones uit 2017, de iPhone 7S, iPhone 7S Plus en de iPhone 8, zullen een gewone lader meekrijgen. Het zijn dezelfde laders als die je tot nu toe al van Apple geleverd kreeg bij aanschaf van een iPhone. De lader van de iPhone 8 ziet er alleen vanbinnen anders uit. De lader zal beschikken over een USB-C-Circuit, net als de lader van de huidige iPad Pro. Verder vind je in de doos de standaard 5 Watt oplader, met USB-A-poort. Wel levert Apple een USB-A-Naar-Lightning-kabel, zodat de iPhone kan worden opgeladen.

Snelladen komt volgens Kuo alleen naar de iPhone 8. De iPhone 7S en de iPhone 7S Plus zullen de functie hoogstwaarschijnlijk niet krijgen. Volgens Kuo krijgt de iPhone 8 een speciale glazen behuizing met een metalen frame, zodat de iPhone 7S (Plus) en iPhone 8 wel draadloos kunnen worden opgeladen. De toestellen voldoen al aan de standaarden van het Wireless Power Consortium. Mogelijk is draadloos opladen straks mogelijk via de Qi-techniek, die nu al bij sommige Android-smartphones werkt.

Verdere informatie iPhone 8

De draadloze later moet je er straks zelf los bij kopen. Zelfs bij het allerduurste model zal Apple de accessoire niet meeleveren. Kuo weet verder te melden dat de iPhone 7s 2GB RAM zal krijgen, terwijl de iPhone 8 en iPhone 7S Plus beide 3GB RAM zullen krijgen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general