‘iPhone 8 vertraagd door tekort OLED-schermen’

‘iPhone 8 vertraagd door tekort OLED-schermen’

Het is bijna ieder jaar hetzelfde liedje, maar ook dit jaar zou de nieuwe iPhone 8 weer vertraagd zijn. Volgens geruchten zou Apple problemen hebben met de productie van het nieuwe toestel, omdat Samsung niet in staat is op tijd OLED-schermen te leveren.

Eerder gingen er ook al geruchten dat de iPhone 8 niet op tijd klaar zou zijn voor de verkoop. Dat gerucht gaat eigenlijk ieder jaar, waardoor we dergelijke geruchten altijd met een korreltje zout nemen.

OLED-display zorgt voor vertraging iPhone 8

De iPhone 8 is de grootste update in het tienjarig bestaan van de iPhone. Waarschijnlijk krijgt het toestel een compleet edge-to-edge-scherm, waardoor het toestel bijna randloos wordt. De behuizing bestaat uit roestvrijstaal en glas. De iPhone 8 wordt voorzien van een 5,8 inch OLED-scherm, maar daar zouden problemen mee zijn.

Uit een rapport van Digitimes blijkt dat het OLED-scherm zorgt voor grote problemen met de productie van het toestel. Eerder bleek al dat Apple een miljoen van deze schermen bij fabrikant Samsung heeft besteld. Nu lijkt het erop dat er maar 3 tot 4 miljoen iPhones klaar zullen zijn in september. Dat lijkt veel, maar in het eerste weekend na de release worden er doorgaans al zo’n 10 miljoen iPhones verkocht. Apple zit straks bij introductie dus met een enorm tekort, als we de geruchten van DigiTimes moeten geloven.

Het is niet precies duidelijk wat er verkeerd is gegaan bij de productie van de schermen voor de iPhone 8. Apple wil dit jaar 50 tot 60 miljoen exemplaren van de iPhone 8 verkopen, maar met een vertraagde productie zal dat mogelijk niet gaan lukken. Eerder zou de iPhone ook al vertraagd zijn, maar dan door problemen met de Touch ID-technologie.

iPhone 7S (Plus) wel op tijd

Het uitkijken is naar de iPhone 8, maar de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus zouden wel op schema liggen. Het design is echter hetzelfde als de iPhone 7 en heeft bovendien een normaal Lcd-scherm. We nemen dergelijke geruchten als productieproblemen rondom de iPhone 8 met een korreltje zout.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general