‘Draadloos opladen iPhone 8 werkt pas later’

‘Draadloos opladen iPhone 8 werkt pas later’

Het draadloos opladen met de iPhone 8, zal pas veel later werken dan bij de introductie van het toestel. Er gaan al langere tijd geruchten dat de nieuwe iPhone een mogelijk heeft om draadloos op te laden.

Mogelijk zal Apple de functie pas gaan ondersteunen als het iOS 11.1 heeft uitgebracht. Het duurt dus even totdat we de functie echt kunnen gebruiken. Dat stelt de bekende Apple-blogger John Gruber. Gruber heeft nauwe connecties binnen Apple.

Geen draadloze oplader met iPhone 8 meegeleverd

De iPhone 8 krijgt niet standaard een draadloze oplader meegeleverd in de doos, zo stelt Gruber. De accessoire is apart aan te schaffen. Bovendien wordt draadloos opladen pas veel later ondersteund. Dat is geen vreemde werkwijze bij Apple, want het bedrijf deed hetzelfde bij de iPhone 7 Plus met de portretfunctie. Pas later kwam de functie beschikbaar.

iOS 11.1 draadloze oplader

De draadloze oplader zal pas met iOS 11.1 werken, zo meent John Gruber. Een draadloze oplader zal niet mee worden geleverd bij aanschaf van de iPhone 8. Consumenten moeten de draadloze oplader zelf aanschaffen. Gruber denkt dat pas later de functie in iOS 11 beschikbaar komt. In ieder geval is draadloos opladen met de iPhone 8 in theorie wel mogelijk, omdat het toestel zeer waarschijnlijk een glazen achterkant krijgt. Daarmee is het mogelijk om via inductie het toestel op te laden.

De komst van de iPhone 8 en draadloos opladen zijn nog niet officieel door Apple bevestigd. Apple is inmiddels aangesloten bij het Wireless Consortium, wat in principe een mogelijkheid geeft om de Qi-standaard te gebruiken. Die standaard vinden we bijvoorbeeld terug in opladers van andere merken. Dan zou je in theorie je iPhone met een goedkopere of andere draadloze lader op kunnen laden. Mogelijk komt Apple met een eigen lader die pas bij release van iOS 11.1 op de markt zal verschijnen. Ook Ming-Chi Kuo van KGI Securities bevestigt het gerucht dat Apple een toestel met draadloos opladen zal uitbrengen. Eerder zou Apple opladen op afstand mogelijk maken, maar uit nieuwe geruchten blijkt dat het waarschijnlijk om normale inductieladen gaat.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general