Dit doet Apple na de iPhone 8

Dit doet Apple na de iPhone 8

Apple bracht telkens iedere twee jaar een compleet nieuw ontwerp uit, en het jaar erop de iPhone S-versie, een upgrade van een eerder model. Vorig jaar brak Apple met de tweejaarlijkse cyclus en werd er gekozen voor een grote update iedere drie jaar.

De iPhone 7 kreeg een aantal updates, maar geen revolutionair ander design. De iPhone 8 wordt het eerste toestel met een compleet nieuw ontwerp. Volgens de krant Nikkei zou Apple in de komende jaar de updatecyclus helemaal overhoop willen gooien.

Cyclus Apple iPhone zoek

Nikkei meldt dat er binnenkort geen cyclus meer is binnen de uitgebrachte IPhones. Het is daardoor moeilijker te voorspellen wanneer Apple een nieuw ontwerp zal introduceren. Apple zou in ieder geval voor volgend jaar al plannen hebben met OLED-schermen.

Dit jaar krijgt alleen de iPhone 8 een OLED-display, maar het zal niet lang duren totdat de andere toestellen ook zo’n display zullen krijgen. In 2018 zou het bedrijf drie nieuwe iPhones willen uitbrengen, ieder voorzien van een OLED-display. Deze displays worden geprezen om hun veel betere kleurweergaves. Bij LCD wordt de kleur zwart nagebootst, maar bij OLED licht de kleur zwart niet op. Daardoor is er een echtere kleur zwart te zien, en bovendien kost het ook minder energie.

Apple zal dit jaar eerst met een premium model op de proppen komen. Het gaat hier om de iPhone 8. Het model heeft een compleet nieuw ontwerp, voorzien van OLED-scherm, maar zonder homeknop. Naar verluidt gaat het toestel meer dan 1000 dollar bij introductie kosten.

Dit doet Apple in 2018

In 2018 zou Apple voor alle drie modellen OLED-schermen willen introduceren. Nikkei meldt zelfs dat Apple al bezig is met het ontwerpen van de drie smartphones. Nikkei meldt ook dat er mogelijk een tekort aan OLED-schermen is. De schermen worden geproduceerd door Samsung, die de schermen ook zelf gebruikt in haar eigen modellen. Apple heeft voor de productie tientallen miljoenen OLED-schermen nodig. Andere bedrijven zouden al zijn gevraagd om ook schermen te produceren, waaronder Foxconn. Dat bedrijf zet dit jaar alle iPhones in elkaar. CEO Tim Cook wil niets bevestigen. Hij is van mening dat zij niet over de toekomst willen praten, zelfs niet als Apple al weet wat het de komende jaren gaat doen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general