Betalen met PayPal in App Store en iTunes mogelijk

Betalen met PayPal in App Store en iTunes mogelijk

Apple heeft een veelgevraagde functie toegevoegd aan de App Store en aan iTunes. Klanten kunnen vanaf nu hun apps, muzieknummers, boeken en Apple Music-abonnement betalen met PayPal. Voorheen kon dat alleen met creditcard en met iTunes.

Vanaf vorige week is het mogelijk om de nieuwe functie te gebruiken. PayPal zegt dat de optie voorlopig alleen werkt in Canada en Mexico. Toch zeggen de eerste Nederlandse gebruikers dat ook zij al kunnen betalen met PayPal. Dat betekent dat alle aankopen meteen met een PayPal rekening kunnen worden afgerekend.

PayPal als vervanger van ClickandBuy

In Nederland zijn de betaalopties in de App Store en iTunes behoorlijk beperkt. ClickandBuy stopte vorig jaar als betaaloptie. In Nederland was het alleen mogelijk om met creditcard te betalen bij het kopen van apps, muziek en boeken. Daarnaast kon men in iTunes betalen met een iTunes-kaart.

Nu komt er een nieuwe betaaloptie bij: betalen via PayPal. De optie is een wens van veel klanten. PayPal schrijft dat de optie al actief is in Canada en Mexico, en dat de mogelijkheid ‘snel beschikbaar zal komen in andere landen, waaronder Amerika’. Bij sommige Nederlandse accounts bleek de mogelijkheid al beschikbaar te zijn, bij anderen nog niet. Het lijkt erop dat de mogelijkheid dus op een later tijdstip ook naar ons land komt.

PayPal activeren

Met PayPal betalen kan door naar de App Store-app te gaan en op ‘uitgelicht’ te klikken. Kies vervolgens voor ‘Toon Apple ID’ en klik bij ‘Betaalinformatie’ op PayPal. Vervolgens kun je inloggen met PayPal.

Het is mogelijk dat je de mogelijkheid nog niet ziet. In dat geval kun je via de Apple ID-site je betaalinformatie wijzigen. Ook daar kun je PayPal inschakelen. Zodra je alle gegevens hebt gekoppeld, kun je met deze mogelijkheid betalen. In Nederland gebruikt men vaker iDEAL, maar het lijkt er niet op dat Apple die betaalmogelijkheid zal ondersteunen voor de aanschaf van apps en muziek in iTunes.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general