‘iPhone 8 krijgt 3D-laser voor augmented reality’

‘iPhone 8 krijgt 3D-laser voor augmented reality’

De 3D-camera van de iPhone 8 wordt mogelijk uitgerust met een 3D-laser. Dat melden bronnen rondom Apple. De laser is bedoeld om de ervaring met augmented reality te verbeteren.

De laser is handig bij het gebruik van Apple’s nieuwe ARKit, die samen met iOS 11 zal worden uitgebracht.

iPhone 8 krijgt 3D-lader

De iPhone 8 krijgt een 3D-laser om zo meer functies aan ARKit in iOS 11 te kunnen toevoegen. Waarschijnlijk wordt deze verbeterde functie alleen beschikbaar voor de iPhone 8, en dus niet voor de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus.

Fast Company meldt dat het hier gaat om een VCSEL-lasersysteem. Deze zit in de camera aan de achterkant van het nieuwe toestel. Met de laser is het mogelijk om de afstand tot een object te bepalen. Daardoor is het mogelijk zeer nauwkeurig de diepte te meten. Dat is belangrijk voor AR-toepassingen, omdat de diepte precies moet kloppen om te kunnen bepalen waar een object of obstakel staat. ARKit is nu ook al zonder 3D-laser te gebruiken. De iSight-camera maakt dan een inschatting van de diepte, maar doet dat niet zo nauwkeurig als een 3D-laser-camera.

Daardoor is er de mogelijkheid dat ook de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus wel met ARKit overweg kunnen, maar dat wie er echt mee aan de slag wil, toch gebonden is aan de iPhone 8.

3D-camera iPhone 8 ook voor gezichtsherkenning

Er gaan ook steeds meer geruchten dat de iPhone 8 aan de voorzijde van het toestel een 3D-camera voor gezichtsherkenning zal krijgen. Dat gerucht werd in februari de wereld in geholpen door de vooraanstaande analist Ming-Chi Kuo. Ook hier sprak de analist over de VCSEL-technologie, die nu mogelijk ook in de achterzijde wordt gebruikt. De technologie wordt al gebruikt in DSLR’s, maar was tot nu toe te groot om in een smartphone in te bouwen.

Met het nieuwe systeem wordt de autofocus in de camera-app een stuk nauwkeuriger. Een paar jaar geleden kwam Apple al met Focus Pixels, om zo lichtstralen te vergelijken. Met een 3D-laser gaat Apple een stukje verder. Het is volgens Fast Company nog niet duidelijk of de nieuwe functie echt in de iPhone 8 zal zitten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general