Apple werkt mogelijk aan donkere modus in iOS 11

Apple werkt mogelijk aan donkere modus in iOS 11

Mogelijk komt Apple aan het einde van een reeks beta’s van iOS 11 met een verrassing: een donkere modus. Het lijkt erop dat Apple actief werkt aan de ontwikkeling van de zogenaamde ‘dark mode’.

De functie werd ontdekt door oplettende betatesters. Op het gebied van Toegankelijk zijn al een aantal veranderingen te ontdekken. Zo gaf ‘kleuren omkeren’ voorheen alleen een zogenaamd ‘negatief beeld’. De kleuren zien er nu een stuk beter uit en de content blijft in originele staat, waardoor de functie meer weg heeft van een dark mode.

Slim kleuren omkeren in iOS 11

Al sinds een aantal iOS versies is het mogelijk om de kleuren van het besturingssysteem om te keren. Voor het eerst krijgt het besturingssysteem een zogenaamde ‘slimme weergave’. Daarbij worden niet alle kleuren zomaar omgekeerd, zoals bij de klassieke weergave wel het geval is. De schakels blijven voortaan groen, en emoji’s, albumhoezen en afbeeldingen blijven dezelfde kleur houden als het origineel.

Deze slimme weergave lijkt het bewijs dat Apple actief werkt aan een zogenaamde ‘dark mode’. De dark mode is al jarenlang een veelgevraagde functie waar Apple tot nu toe nog weinig mee gedaan heeft. De slimme weergave is een functie die pas sinds iOS 11 beta 3 is toegevoegd, waardoor het lijkt of Apple er echt mee bezig is.

Ontwikkelaars kunnen kleuren ‘slim omkeren’

Ontwikkelaars van iOS-apps mogen zelf weten of zij de kleuren in hun app willen kunnen laten omkeren. In de code van de app kunnen zij de functie in- of uitschakelen. Wanneer iOS 11 echt gereleaset wordt, zullen veel ontwikkelaars die keuze al gemaakt hebben.

Het blijft de vraag of Apple echt aan een volwaardige donkere modus werkt. Slim kleuren omkeren is een begin, maar het is nog geen echte donkere modus. Mogelijk presenteert Apple de donkere modus bij introductie van de iPhone 8. Dat toestel krijgt naar verluidt een OLED-scherm, waarmee de accu een stuk langer mee zal gaan in donkere modus.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general