HomeKit in iOS 11 zelf uitproberen in Apple Store

HomeKit in iOS 11 zelf uitproberen in Apple Store

HomeKit zit al een aantal jaar in het mobiele besturingssysteem van Apple, iOS. Toch is niet goed van tevoren duidelijk hoe HomeKit in de praktijk werkt. Dat wordt pas duidelijk als de eerste accessoires zijn aangeschaft.

Om te zorgen dat klanten een beter beeld krijgen van HomeKit in iOS en er dus enthousiast van worden, gaat Apple in een aantal winkels een show-off maken voor accessoires van de kit.

HomeKit in Apple Store

Het is al mogelijk om in 46 Apple Stores wereldwijd te zien hoe HomeKit in de praktijk werkt. Dit werkt aan de hand van een interactieve demo. Er zijn een aantal grote schermen waarop een virtuele huiskamer te zien is. Met de iPhone, iPad of Apple Watch kun je deze huiskamer besturen. Bijvoorbeeld door het licht aan- of uit te zetten of door de kleur van de lampen aan te passen. Deze demo maakt gebruik van de Woning-app op de iPhone, iPad en Apple Watch.

Daardoor kun je zelf alvast aan de slag met HomeKit in iOS, zelfs als je geen accessoires hebt aangeschaft. Op die manier hoopt Apple dat meer mensen enthousiast worden over de functie. Momenteel is het mogelijk om in 46 Stores wereldwijd de functie uit te proberen, maar nog niet in Nederland of België. De functie is voornamelijk te testen in Amerikaanse Apple Stores, en in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Mexico, Singapore en Taiwan.

Waarom Apple juist nu inzet op HomeKit in iOS 11

Apple heeft een belangrijk moment gekozen om klanten kennis te laten maken met HomeKit. Aan het eind van dit jaar zal het bedrijf de HomePod officieel lanceren. Een kleine sneak-peak kregen we eerder al tijdens de WWDC. De HomePod werkt als een belangrijk schakelpunt voor HomeKit. Zo kan Siri bijvoorbeeld het licht aan- of uitzetten.

In iOS 11 is de Woning-app uitgebreid met nieuwe functies. Het is mogelijk om op basis van de locaties van meerdere personen een profiel in te stellen, waardoor bijvoorbeeld de kachel een standje lager wordt gezet als er niemand thuis is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general