‘Fabrikant haakt af, Apple koopt zelf apparatuur iPhone 8’

‘Fabrikant haakt af, Apple koopt zelf apparatuur iPhone 8’

Apple heeft zelf apparatuur voor de productie van de iPhone 8 gekocht, nadat een fabriek eerder was afgehaakt. Dat blijkt uit nieuwe berichten rondom het bedrijf. Apple zou miljoenen hebben betaald voor fabrieksapparatuur, die wordt uitgeleend aan toeleveranciers.

Op die manier moet voorkomen worden dat de productie van de iPhone 8 vertraging op loopt. De apparatuur zou bedoeld zijn voor de productie van de zogenaamde rigid flexible printed circuit boards (RFPCBs) voor de iPhone. Dergelijke boards zijn moeilijker te maken dan een normaal circuit board, omdat ze flexibel en stevig moeten zijn.

Apple met eigen apparatuur voor iPhone 8

Apple maakt gebruik van externe fabrieken voor de productie van de iPhone 8. Op die manier hoeft het bedrijf zelf geen fabrieken te bouwen, wat uiteindelijk goedkoper is. Apple sluit dus contracten met derde partijen die bepaalde onderdelen voor de iPhone maken. Een van deze drie toeleveranciers besloot om zich toch maar terug te trekken, waardoor Apple een noodgreep moest doen. Dat schrijft ET News op basis van een bron.

Het gaat hier om een toeleverancier uit Taiwan. Met het terugtrekken uit het productieproces zou de kans bestaan dat de iPhone 8 vertraging op zou lopen. Apple investeerde zelf in de benodigde apparatuur en leent het nu uit aan een andere fabrikant.

Fabrikant trekt zich terug uit productie iPhone 8

Waarom de toeleverancier besloot zich terug te trekken, is niet bekend. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat Apple hoge kwaliteitseisen heeft en bovendien veeleisend is. Dat terwijl het bedrijf in verhouding maar weinig betaald. De apparatuur wordt uitgeleend aan de twee overgebleven fabrieken. Op die manier hoeven de fabrieken zelf niet te investeren en kan de productie toch omhoog. De overgebleven bedrijven zijn Youngpoong Electronics en Interflex. Apple is nog op zoek naar een andere fabrikant.

Apple zou naar verwachting dit jaar 100 miljoen RFPCB’s nodig hebben om de vraag naar de nieuwe iPhones aan te kunnen. Bij nieuwe producten duiken er ieder jaar berichten op dat er een tekort is aan onderdelen of tegenslagen, waardoor het nieuwe model uiteindelijk vertraagd zou worden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general