‘Patent Apple verraadt werking gezichtsscanner iPhone 8’

‘Patent Apple verraadt werking gezichtsscanner iPhone 8’

De nieuwe iPhone 8 komt mogelijk met een gezichtsscanner. Dat wordt mogelijk, doordat Apple mogelijk een 3D-camera aan de voorzijde en de achterzijde van het nieuwe toestel wil plaatsen.

Apple heeft een paar jaar geleden zelf een patent onthuld waarin de werking van de gezichtsscanner wordt uitgelegd. Mogelijk is door dit patent dus duidelijk wat we straks in de iPhone 8 kunnen verwachten.

Apple werkt al vier jaar aan gezichtsherkenning iPhone 8

De gezichtsscanner die vermoedelijk in de iPhone 8 komt, is iets waar Apple al vier jaar aan werkt. Het bedrijf doet er alles aan om nieuwe functies geheim te houden, maar moet wel nieuwe patenten indienen. Daardoor krijgen we al vroeg een inkijkje van wat Apple met toekomstige producten van plan is.

Apple loopt volgens het patent jaren rond met een idee rondom de gezichtsscanner. Deze moet gezichtsherkenning mogelijk maken. AppleInsider schrijft dat Apple daar vier jaar aan gewerkt heeft.

Het patent werd in 2013 al ingediend. Uit het patent is duidelijk op te maken hoe een mobiele telefoon met gezichtsherkenning ontgrendeld moeten kunnen worden. Mogelijk wil Apple de feature ook toevoegen om specifieke apps te kunnen beveiligen. Op die manier kan men dan bijvoorbeeld inloggen bij Internet Bankieren en wachtwoordbeheerders aan de hand van het gezicht. In het patent geeft Apple het ontgrendelen van de Contacten-app als voorbeeld.

iPhone 8 heeft speciale lenzen

De iPhone 8 krijgt naar verluidt een 3D-camera en andere sensoren en lenzen om dit patent zoals hierboven beschreven is mogelijk te maken. De hardware uit het patent lijkt verdacht veel op de onderdelen die in de iPhone 8 zouden zitten. Zo wordt bijvoorbeeld ook de VCSEL-laser genoemd, die mogelijk in de iPhone 8 zit.

Gezichtsherkenning in de iPhone 8 werkt als volgt: de camera maakt een foto van het gezicht en legt de foto naast de 3D-scamn. De scan wordt gemaakt met behulp van een lichtsensor, infraroodsensor en het 3D-systeem. Op die manier wordt de identiteit vastgesteld. Matcht de identiteit, dan ontgrendelt de smarphone of app. Mogelijk wordt dit de vervanger van de Touch ID-sensor.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general