‘Apple verkoopt minder iPhone 8 dan voorspeld’

‘Apple verkoopt minder iPhone 8 dan voorspeld’

De iPhone 8 is nog niet aangekondigd, of de eerste verwachtingen rondom de iPhone 8 zijn alweer naar beneden bijgesteld. De afgelopen maanden gingen er geruchten over de nieuwe smartphone, waardoor de verwachtingen behoorlijk hooggespannen waren.

Zo waren er geruchten dat Apple een verkooprecord zou gaan breken en de waarde van het bedrijf de biljoen dollar zou gaan passeren. Toch zijn er nu analisten die de verwachtingen behoorlijk hebben bijgesteld.

Apple gaat minder iPhone 8 verkopen

Naar verluidt zou Apple toch minder iPhone 8 toestellen gaan verkopen dan tot nu toe gedacht werd. Apple zou de laatste tijd zelf meer negatief nieuws over het product in de wereld helpen, om zo later niet in de problemen te komen. Als de nieuwe smartphone namelijk in verkopen toch wat tegenvalt, riskeert het bedrijf een waardedaling van de aandelen. Om dat te voorkomen zou Apple de verwachtingen expres naar beneden laten bijstellen.

Analisten van de Deutsche Bank schrijven nu in een recent rapport dat zij verwachten dat de iPhone 8 een stuk minder zal verkopen dan aanvankelijk werd gedacht. Eerder dacht men dat de iPhone 8 zo’n 244 miljoen keer verkocht zou worden, maar mogelijk blijft het nu bij 230 miljoen toestellen. Dat verschil lijkt niet zo grootl, maar de totale omzet verschilt daardoor wel, waardoor prijzen van aandelen weer kunnen kelderen.

De heranalyse was nodig, omdat men aanvankelijk ervan uit ging dat bijna iedereen een nieuw toestel zou kopen. Maar mogelijk stappen er nu minder mensen op de iPhone 8 over dan men eerst dacht, waardoor de cijfers lager uitvallen.

Apple heeft problemen met iPhone 8

Bovendien moeten we rekening houden met eventuele vertragingen. De vingerafdrukscanner zou al een tijd voor problemen zorgen, doordat de iPhone 8 straks een ego-to-edge scherm krijgt. Daardoor zou de scanner naar de achterkant van het toestel verhuizen, wat ertoe leidt dat minder mensen de iPhone 8 mooi zullen vinden. De vingerafdrukscanner onder het display plaatsen, zou leiden tot vertraging van de levering. Een derde mogelijkheid is dat Apple gebruik maakt van gezichtsherkenning en de Touch ID niet in de iPhone 8 zal implementeren. Het is mogelijk dat Apple die berichten zelf in de wereld helpt, om zo tegen te gaan dat aandeelhouders torenhoge verwachtingen hebben.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general