‘Adblockers met VPN uit App Store geweerd’

‘Adblockers met VPN uit App Store geweerd’

Het is niet langer toegestaan om adblockers die gebruikmaken van een VPN in de App Store te plaatsen. Sinds een aantal dagen blokkeert Apple de updates van de apps. De apps maken gebruik van een VPN, om zo advertenties van apps van derden te blokkeren.

Apple steekt daar nu een stokje voor. Meerdere ontwikkelaars melden dat hun app niet meer in de App Store te vinden is.

Adblockers uit App Store

Zo ook ontwikkelaar Tomasz Koperski van het bedrijf Future Mind. Het bedrijf heeft verschillende adblock-apps voor iOS ontwikkeld, zoals AdBlock en Weblock. Tot nu toe werden die apps gewoon toegevoegd aan de App Store, maar zijn app is nu door Apple afgekeurd. AdBlock, een iOS-app die adverenties blokkeert aan de hand van een VPN-verbinding, werd uit de App Store geweerd.

Apple geeft daarvoor als reden dat het ontwikkelaars niet langer toegestaan is om een adblocker aan de hand van een VPN-verbinding te maken. Bestaande apps die advertenties blokkeren op deze manier, blijven voorlopig wel in de App Store staan. De app updaten is niet meer mogelijk, waardoor de app uiteindelijk alsnog verwijderd zal worden. Apple zegt dat dergelijke apps in strijd zijn met het beleid van Apple’s App Store.

Beleid App Store

Apple houdt namelijk een eigen beleid voor de App Store. Lang niet alle apps die worden geproduceerd, halen de digitale winkel ook echt. Daarmee wil Apple voorkomen dat er schadelijke programma’s voor iOS worden uitgebracht. Dat in tegenstelling tot Android, waar publicatie vrij toegankelijk is.

Voorwaarden die aan de app worden gesteld, is dat de app bruikbaar moet zijn, uniek moet zijn en bovendien ‘app-achtig is’. AdBlock gebruikt een VPN-profiel en wordt om die reden uit de App Store geweerd.

Adblockers App Store alleen nog voor Safari

De enige adblockers die nog zijn toegestaan, zijn deze die alleen werken op Safari. De ontwikkelaar vindt het een grote verandering in het beleid van Apple. Apple staat daarmee aan de kant van de overige ontwikkelaars, die inkomsten uit hun gratis apps halen aan de hand van advertenties. Future Mind mag de app wel terugplaatsen, maar alleen als de app alleen Safari-advertenties blokkeert en de VPN-functie eruit haalt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general