WhatsApp komt met nieuwe functies iOS

WhatsApp komt met nieuwe functies iOS

WhatsApp zal binnenkort een nieuwe versie van haar app lanceren, waarin fors meer nieuwe functies te gebruiken zijn. Op dit moment is de chatapp al bezig met het testen en uitrollen van de nieuwe functies.

Binnenkort wordt het mogelijk om binnen de app video’s te bekijken, bestanden te versturen of om een bericht terug te trekken.

Nieuwe functies WhatsApp

WhatsApp laat je met de nieuwste versie allerlei bestanden versturen. Voorheen werden de bestandstypes beperkt tot PDF, foto’s en geluidsbestanden. Vanaf de nieuwe versie is het mogelijk ook ZIP-bestanden, muziekformaten of een stuk code te delen.

Een groot deel van WhatsApp is dat wanneer iemand een YouTube-filmpje stuurt, men op een link moet klikken waarna de app zich sluit en Safari opgestart wordt. Dat is in de nieuwe versie niet meer nodig: dan is het mogelijk filmpjes binnen de app te bekijken. Met de nieuwe versie introduceert WhatsApp ook de picture-in-picture-modus. Op die manier kan men de video slepen naar een hoekje van het scherm, terwijl de gebruiker gewoon door kan chatten. Deze functie zal voorlopig alleen naar iOS komen, maar wordt mogelijk later ook toegevoegd aan Android. De videospeler is bovendien nog niet op iedere iPhone te gebruiken. Alleen smartphones met een groot beeldscherm krijgen toegang tot de videospeler.

Spijt van een berichtje in WhatsApp?

Een tweede, opvallende functie is dat het binnenkort mogelijk wordt om WhatsApp-berichtjes terug te trekken. Veel gebruikers krijgen namelijk spijt van wat ze gestuurd hebben en willen het bericht verwijderen. Een berichtje verwijderen is handig bij bijvoorbeeld typefouten, een liefdesbetuiging waar je spijt van hebt gekregen, of een berichtje dat aan de verkeerde persoon gestuurd is.

De kans blijft aanwezig dat de ontvangende partij het berichtje al gelezen heeft, maar het bericht is te verwijderen. De mogelijkheid komt waarschijnlijk binnen een aantal weken naar iOS. Mogelijk laat de picture-in-picture-mogelijkheid voor YouTube iets langer op zich wachten en zal deze in een volgende versie verschijnen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general